Noutati :

Record de Olimpiade scolare la Timisoara. Faza nationala a patru astfel de concursuri va fi gazduita de licee timisorene

1 aprilie, 2014 - 11:49 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Perioada saptamanii pentru „Scoala altfel” va fi una extrem de incarcata pentru multi profesori si invatatori din Timisoara, mai multe licee gazduind faza nationala a olimpiadelor scolare de Limba si literatura Romana, Stiinte sociale si umane, Limba si literatura maghiara, precum si cea Speciala pentru elevii nevazatori.

La faza nationala a Olimpiadei de Limba si literatura romana vor participa 200 de concurenti, din toate judetele tarii. Concursul va fi gazduit de Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, iar festivitatile de deschidere si de premiere, de Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara. Proba scrisa din cadrul concursului se va desfasura in 10 aprilie, de la ora 9.00, iar cea orala in 11 si 12 aprilie.

Olimpiada de Stiinte Sociale, faza pe tara, se va desfasura la Colegiul National Banatean, fiind inscrisi 308 elevi. Disciplinele de concurs sunt: educatie civica – clasa a III-a si a IV-a, cultura civica – clasa a VII-a si a VIII-a, logica si argumentatie – clasa a IX-a, psihologie – clasa a X-a, economie – clasa a XI-a, sociologie – clasa a XI-a, filosofie – clasa a XII-a. Copiii de pana in clasa a VII-a trimit doar lucrarile care vor fi evaluate de o comisie speciala, fara a participa la probele propriu zise. Deschiderea festiva a Olimpiadei de Stiinte sociale va avea loc in 11 aprilie, in Aula Magna a Universitatii de Vest.

Intre 9 si 13 aprilie, Liceul Bela Bartok gazduieste faza nationala a Olimpiadei de Limba si literatura maghiara, la care participa 144 de elevi din 17 judete. Festivitatea de deschidere a acestui concurs se va desfasura in 9 aprilie, de la ora 19.00, la Casa Studentilor din Timisoara.

Faza nationala a Olimpiadei speciale pentru elevii nevazatori se va desfasura in acest an tot la Timisoara, in perioada 14… 16 aprilie, la Liceul „Iris”. La ea vor participa 100 de elevi din toate liceele speciale pentru nevazatori din tara.

Pe langa probele propriu zise de concurs, elevii olimpici care vor fi prezenti la Timisoara cu ocazia acestor concursuri vor vizita orasul, vor merge la spectacole de teatru si concerte, precum si la memorialul Revolutiei sau vor face excursii in imprejurimi.

„Numarul de patru olimpiade este unul destul de mare si implica o sumedenie de persoane, nu neaparat de la Inspectoratul Scolar, dar avem nevoie de sprijinul cat mai multor scoli si a cat mai multor cadre didactice de la materiile respective. Timisoara, intotdeauna cand a organizat faza nationala a unei Olimpiade scoalare a primit note foarte mari pentru organizare, stacheta este foarte ridicata si in asemenea conditii dorim ca cei care-si petrec o parte din saptamana viiotare la noi, la Timisoara, la Olimpiadele scolare, sa se simta bine si sa plece numai cu impresii foarte bune de la noi” spune Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct.

Cat despre „Saptamana altfel” inspectorii scolari nu cred ca organizarea olimpiadelor scolare ii va afecta pe elevii din liceele care gazduiesc concursurile si care nu vor avea acces in salile de clasa in zilele respective. Mai mult decat atat, sunt si invatatori sau profesori care sunt implicati in supravegherea concurentilor sau in alte activitati derulate odata cu concursurile propriu zise.

„Scolile care vor fi afectate sunt intr-un numar foarte redus. Colegiul National Banatean, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”,  Liceul „Bela Bartok” sunt cele care organizeaza aceste olimpiade unde exista posibilitatea, pe de o parte ca activitatile legate de olimpiade si de „Scoala Altfel” sa se desfasoare in paralel, iar in alta ordine de idei foarte multi copii si cadre didactice sunt implicati in organizarea olimpiadelor, asa incat nu cred ca vor avea timp sa se plictiseasca  saptamana viitoare” a mai spus Francisc Halasz.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...