Opinia Timisoarei

Record de amenzi pentru firmele de transport alternativ Uber si Bolt, la Timisoara si in judet

TIMISOARA. Inspectoratul Teritorial de Munca Timis, a demarat inca din anul 2020 o ampla actiune de verificare a firmelor care asigura transportul alternativ de persoane.

In urma controalelor, pornite la initiativa inspectorului-sef Ileana Mogosanu, au fost date amenzi de peste 1 milion de euro si au fost depistati peste 800 de soferi care lucrau fara forme legale in acest domeniu. Provocarea a fost una de anvergura, avand in vedere ca unii angajatori au sediul in… Olanda.

CITESTE SI: E aproape gata lotul 2 largit la 4 benzi pe drumul de legatura intre Timisoara si Autostrada prin Dumbravita si Giarmata. Video 

La finalul anului 2020, au fost verificate 174 de firme de transport alternativ la care s-au depistat 76 de persoane care lucrau fara contract individual de munca si s-au aplicat 61 de amenzi in valoare de 1.585.500 lei.

La inceputul acestui an, seful ITM Timis Ileana Mogosanu a dispus reluarea controalelor in acest domeniu. Astfel, au fost depistate alte 762 de persoane care prestau activitate fara forme legale de angajare. S-au aplicat 106 amenzi in valoare de 3.984.000 lei, conform Codului Muncii.

In urma tuturor actiunilor de control din acest domeniu, au fost verificate un total de 539 de firme, s-au depistat 838 de persoane care lucrau fara forme legale de angajare, fapte pentru care s-au aplicat amenzi in valoare de 5.569.500 lei, conform Codului Muncii.

Exit mobile version