Noutati :

Reconfirmari importante pentru Aquatim

22 mai, 2019 - 05:31 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Societatea Aquatim a primit recent doua importante reconfirmari oficiale cu privire la capacitatea sa de prestare a serviciilor de utilitate publica si, implicit, la calitatea acestora.

Reacreditarea laboratorului Aquatim de control al calitatii apei de catre RENAR, organism national de acreditare pe diverse standarde, este o astfel de confirmare. Reprezentantii RENAR au verificat indeplinirea unor conditii legate de dotarile tehnice si procedurile de lucru ale laboratorului si au decis acordarea unui nou certificat de acreditare, conform standardului ISO 17025:2018, certificat valabil pana in anul 2023. Laboratorul Aquatim monitorizeaza calitatea apei potabile si uzate din Timişoara şi din judet, urmarind peste 40 de indicatori de calitate. Zilnic, se fac circa 200 de analize a apei, inainte ca aceasta sa ajunga la robinetele timisorenilor.

Tot recent Aquatim a obtinut reinnoirea licentei de operare clasa intai pentru serviciul public de alimentare cu apa şi de canalizare, valabila pana in anul 2021. Documentul, eliberat de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, reprezinta recunoaşterea oficiala a capacitatii de prestare a serviciilor si activitatilor asociate. Licenta a fost reinnoita ca urmare a preluarii de localitati noi in aria de operare a societatii Aquatim. Expertii ANRSC au analizat indicatorii de performanta pentru activitatile prestate de Aquatim, calificarea personalului si dotarile tehnice.

Acordarea licentei de operare si a acreditarii RENAR confirma realizarea angajamentelor asumate de catre compania de apa pentru gestionarea resurselor de apa si asigurarea sanatatii publice. Aquatim opereaza in prezent in peste 120 de localitati din judetul Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...