Noutati :

Reconfirmarea unei bune colaborari. Reprezentantii UPT au participat la aniversarea Universitatii Tehnice din Munchen

18 iunie, 2018 - 06:28 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Inca din 1993, Universitatea Politehnica Timisoara a demarat o colaborare cu Universitatea Tehnica din Munchen – „universitatea germana numarul unu” in QS World University Ranking -, relatie ce s-a aprofundat in timp prin acordarea de diplome duble, vizite reciproce, schimburi de studenti si profesori, parteneriate in domeniul cercetarii.

Bunele relatii de cooperare intre cele doua universitati au fost reconfirmate in prima parte a lunii iunie 2018, când o delegatie a UPT formata din prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel serban, rectorul institutiei, conf.univ.dr.ing. Liviu Cadariu-Brailoiu, prorector, si conf.univ.dr.ing. Eduard Petzek, responsabilul din partea UPT de programul de cooperare cu universitatea germana, a participat, la invitatia presedintelui Universitatii Tehnice din Munchen, prof.univ.dr. Wolfgang Hermann, la manifestarile dedicate implinirii a 150 de ani de la fondarea TU Munchen.

Sub egida ”TUM – 150 de ani de cultura a excelentei”, in cadrul simpozionului international ce s-a desfasurat cu aceasta ocazie, au avut loc discutii despre politicile universitatilor in ceea ce priveste promovarea si incurajarea tinerelor talente, despre participarea si misiunea stakeholderilor in contextul globalizarii pietei muncii, precum si cu privire la rolul universitatilor tehnice in dezvoltarea unui sistem educational de calitate.

In cadrul intâlnirilor care au avut loc intre reprezentantii Universitatii Politehnica Timisoara si presedintele Universitatii Tehnice Munchen, dar si ai altor universitati prezente la eveniment s-a subliniat importanta dezvoltarii parteneriatelor interuniversitare, ca un prim demers in crearea unor retele universitare europene (conceptul presedintelui Frantei de universitate europeana), in vederea accesarii noilor scheme europene de finantare ce se prefigureaza (programul-cadru Horizon Europe).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...