Reciclarea sticlelor din plastic salveaza specii de la disparitie si pastreaza apele mai curate

Sticle de plastic sunt fabricate din ulei si un combustibil fosil. Pentru a economisi combustibilul, reciclarea este o optiune importanta. La fel de important este faptul ca aruncate la intamplare, acestea ajung in apa, unde ucid vietuitoarele care le inghit. La fel se intampla pe campuri sau in munti. Cel mai vizibil, fenomenul poluarii cu sticle si pungi din plastic poate fi observat in urma unor inundatii, cand apele lasa in urma gramezi impersionante de astfel de deseuri.

Se estimeaza ca un milion si jumatate de animale mor, in fiecare an, din cauza deseurilor din plastic aruncate aiurea, iar problema este tot mai grava pe zi ce trece.

Un alt aspect care arata cat de greu se descompune plasticul in mediu si ce pericol il reprezinta deseurile il reprezinta insulele plutitoare care se formeaza in mari sau oceane. Cea mai mare astfel de formatiune, numita – ca un semnal de alarma – al saptelea continent se afla in Oceanul Pacific. Descoperita in 1997, dimensiunile insulei din deseuri de plastic care plutesc s-au triplat de atunci, atingand in prezent circa 3,5 kilometri patrati.

Ce mai buna metoda pentru a recicla plasticul este corecta lui colectare. RETIM Ecologic Sevice colecteaza acest tip de deseuri in pubelele galbene, unde se pot depune sticlele, pungile si alte obiecte din plastic. Sticlele trebuie sa fie turtite sau strivite, pentru a ocupa cat mai putin loc, si sa fie fara dop. Acesta se poate arunca in aceeasi pubela, dar separat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.