Opinia Timisoarei

Recensamantul populatiei in Timisoara: recenzorilor le e frica sa mearga in zona Kuncz si tiganii de pe C.D. Loga si-au pus lacate la usi

TIMISOARA. Chestionare rupte si recenzori speriati! Asa se prezinta Recensamantul Populatiei si Locuintelor in Timisoara, unde 4 recenzori au renuntat sa mearga in zona Kuncz, de frica tiganilor.

De asemenea, persoanele de etnie roma care locuiesc pe bulevardul C.D. Loga refuza sa le raspunda recenzorilor. Si-au pus lacate la usi pentru ca acestia sa nu poata intra in case nici macar cu politistii.

Amenintari si acte de violenta nu s-au inregistrat pana acum in Timisoara, un singur incident a avut loc in zona Traian, unde un tigan i-a rupt chestionarul unei tinere  care ii cerea datele personale. Recenzorul si-a luat documentele si a plecat, insa se va intoarce cu politia acasa la cel care i-a rupt hartiile.

Potrivit secretarului Primariei Timisoara, responsabil cu recensamantul in Timisoara, recenzorii timisoreni nu prea au avut probleme pe teren. Au batut la usile a trei sfert dintre timisoreni.

„Avem 35% de oameni recenzati. Am avut ceva probleme in Kuncz, 4 recenzori n-au vrut sa stea, au renuntat. I-am schimbat. In prima zi, un tigan i-a rupt formularele unei fete. Pe Loga avem iarasi lacate la case si nu o sa putem sa facem recensamantul. O sa cerem datele de la Evidenta Populatiei, completam cu ajutorul vecinilor, nu avem ce face”, a spus Cojocari pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Timisorenii care refuza sa le deschida usile recenzorilor se vor trezi cu politia in fata casei, completeaza Cojocari. „Daca ne sfideaza, dam si amenzi!”, a conchis Cojocari.

CITESTE SI: Institutul National de Statistica a decis: declararea CNP-ului nu este obligatorie la recensamant!

CITESTE SI: Se sperie de tigani! Niciun recenzor nu vrea sa chestioneze oamenii care locuiesc pe bulevardul C.D. Loga din Timisoara!

Exit mobile version