Noutati :

RECENSAMANT 2011: Timisorenii se pot autorecenza pe internet! Vezi pasii de completare online a chestionarelor! DESCARCA FORMULARE RECENSAMANT 2011

28 octombrie, 2011 - 12:39 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SOCIAL
4

Vesti bune pentru timisoreni! Din acest week-end, cei care nu au fost recenzati o pot face singuri pe internet. Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si Locuintelor a creat o procedura, valabila momentan numai pentru municipiul Bucuresti.

De luni, insa, se pare ca metoda va fi aplicabila la nivelul intregii tari, deci si in Timis si Timisoara privind inregistrarea persoanelor disponibile sa raspunda intr-un „sistem semi-online” la recensamant.

Pasii pentru completarea chestionarului sunt urmatorii: „Trebuie accesata pagina www.recensamantromania.ro, sectiunea instrumentar. De aici, fiecare persoana isi va descarca formularele de recensamant. Dupa completare, formularele trebuie trimise primariei, iar fiecare persoana poate alege dintre urmatoarele variante: sa fie transmise prin posta, sa fie scanate si transmise pe mail catre primarii sau sa se duca cu formularele la primarie„, a explicat directorul de statistica demografica, Stefan Trica. Tot pe site-ul recensamantului se gasesc nomenclatoarele, instructiunile si ghidurile de completare.

 

In cazul in care formularele nu sunt completate integral, recenzorul poate reveni la gospodaria de unde au fost trimise pentru a solicita informatii suplimentare. „Din ultimele discutii se pare ca si in Timisoara va fi aceasta metoda. Daca la nivel de tara se va putea, nu o sa ramanem noi ultimii„, spune Ioan Cojocari, responsabil cu recensamantul in Timisoara.

 

Formular Personalul de recensamant

 

Formular Persoane temporar prezente

 

Formular Persoane plecate pentru o perioada indelungata

 

Formular Persoane plecate in strainatate

 

Formular Persoane

 

Formular Locuinta, Cladire

 

Formular Gospodarie

 

Formular Spatiul colectiv de locuitInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Foarte bine, doar ca un pic cam tarziu; greu cu planificarea asta! Intrebare: se va tine o evidenta (pe adrese de strazi sau nominala) a chestionarelor completate si transmise in acest fel? asta ca sa-i scuteasca si pe recenzori de drumuri in plus si la o adica, sa si verifice atunci cand sunt intorsi de la usa, pe motiv ca ne-am recenzat deja, online.

 2. Organizare de toata jena!!Acum cind mai sint PATRU zile pina la final le-a filat beculetul…
  La mine NU a ajuns nimeni pina la ora postarii acestui comentariu…
  Totodata poate nu toata lumea are si imprimanta pentru descarcarea atitor pagini…
  Management teritorial dezastruos aceasta ar fi mica fraza pe care o pot spune acum…

 3. Frumos, dupa ce puneti recenzorul sa-mi bata cu picioarele in usa, acum v-ati trezit sa inventati alta prostie. Unde trimitem formularele color, la primarie … Totusi e bine pt cei care vor scapa asa de AMENDA 🙂

 4. mai pot completa online formularele,
  azi e deja 02.11.2011?