Noutati :

Reatailerul german de bricolaj Praktiker, intra in insolventa! Mii de angajati risca sa-si piarda locul de munca

11 iulie, 2013 - 07:04 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Compania germana controlata de Metro, prezenta si pe piata locala, a cerut in fata unui tribunal german, intrarea in insolventa. Actiunea vine dupa ce, un plan de redresare a esuat, iar un potential cumparator si-a retras oferta.

In urma anuntului, actiunile companiei au scazut cu pana la 72% pe bursa din Frankfurt. Conform unui comunicat oficial, Praktiker AG va cere protectie fata de creditori si pentru cateva divizii germane ale grupului.

Numai anul trecut, compania a inregistrat o pierdere neta de 190 milioane de euro. In iunie, retailerul a anuntat ca intentioneaza sa se retraga din Ucraina, in timp ce operatiunile din Turcia se aflau in insolventa.

Grupul are in total 17.820 de angajati, cei mai multi fiind in Germania, respectiv 5.399 la Parktiker si 5.068 la Max Bahr.

In Romania, vanzarile Praktiker au scazut cu 6,5% in primul trimestru, la 21,6 milioane de euro. Anul trecut, vanzarile au inregistrat un declin de 6,6%, la 142,3 milioane de euro. Compania detine 27 magazine in 23 de orase din tara.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor