Noutati :

Reactia dura a rectorului UVT dupa incendiul din Complexul Studentesc: ‘Este un haos urbanistic’

17 ianuarie, 2015 - 11:38 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
1

Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea considera cu incendiul puternic de vineri in zona unor fast-food-uri din Complexul Studentesc reprezinta un semnal de alarma in ceea priveste dezordinea urbanistica din campus.

“In primul rand, sunt bucuros ca incendiul nu a produs victime omenesti. insa, data viitoare se poate sa nu mai aveam asemenea noroc. Spun… data viitoare… pentru ca asemenea incidente se pot petrece in orice moment in Complexul Studentesc daca este sa ne indreptam atentia asupra haosului urbanistic instituit in zona. Tarabe, tonete, baraci si corturi care cu greu le poti numi spatii de alimentatie publica, troneaza la fiecare colt de alee si, in unele cazuri, chiar in mijlocul acestora”, spune Marilen Pirtea.

Rectorul UVT adauga faptul ca este greu de imaginat cum astfel de initiative comerciale obtin avize de functionare: “Raman mereu surprins sa vad cum localuri insalubre, fara nici un respect arhitectural si cu grave deficiente de protectie, rasar peste noapte, pentru ca mai apoi sa aflam ca ard la doi metri de camine si pun in pericol viata studentilor. Dincolo de riscul privind siguranta publica scos in evidenta de incendiul de astazi, exista, in orice moment, un risc de sanatate publica.”

CITESTE SI: Incendiu de proportii la Timisoara, in Complexul Studentesc! Restaurant in flacari. FOTO si VIDEO!

Marilen Pirtea mai spune ca este important ca oferta comerciala sa fie pe masura vietii studentesti, insa aceasta nu trebuie sa afecteze siguranta studentilor: “Intelegem nevoia unui mediu concurential, pentru ca astfel se regleaza oferta si pretul. Ceea ce avem, insa, in prezent, este o lipsa de viziune si strategie pentru dezvoltarea acestui sector comercial in campusul universitar. O lipsa de viziune si actiune care ne duce in situatii precum cea de astazi, cand doar norocul si interventia prompta a pompierilor au facut ca un camin studentesc sa nu arda alaturi de spatiile unde a izbucnit incendiul. Sa nu uitam ca nu mai departe de sfarsitul lui 2013 a mai avut loc un incendiu asemanator in imediata vecinatate a caminelor.”

Rectorul Universitatii de Vestmai  spune ca activitatea institutiei de invatamant superior este direct influentata si de ceea ce se intampla in afara zidurilor sale: “in conditiile in care Universitatea pe care o reprezint s-a angajat intr-un proces al performantei in educatie, se poate mandri cu pozitionari in numeroase topuri internationale si a realizat investitii majore in infrastructura sa, consider ca parcursul nostru necesita efort si sprijin din partea intregii comunitati, a tuturor factorilor decizionali locali si nationali, pentru a crea un cadru «sanatos», sigur, propice invatarii… si dincolo de zidurile Universitatii si a spatiilor sale de cazare.”

Universitatile care detin spatii de cazare in Complexul Studentesc au drept de administrare doar asupra unui singur metru distanta de la peretii caminului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Tot ce este acolo trebuie RAS in conditiile in care se face o restructurare urbanistica, Complexul seamana mai mult a bazar,bordel sau orice altceva decit a complex studentesc, cine crede ca exagerez sa mearga pe afara sa vada