Opinia Timisoarei

Reactia administratiei Fritz la perchezitiile DNA de la Primaria Timisoara. Ce spune viceprimarul Ruben Latcau. Video

TIMISOARA. La mai bine de 3 ore de la inceperea perchezitiilor procurorilor DNA la Primaria Timisoara, administratia Fritz reactioneaza, prin purtatorul de cuvant al institutiei.

CITESTE SI: Perchezitii DNA la Primaria Timisoara. Anuntul anchetatorilor anticoruptie

Acesta a precizat ca procurorii incearca sa stabileasca daca au existat fapte de coruptie in primarie si ca au discutat cu viceprimarul Ruben Latcau. De asemenea, a fost verificat si biroul de Guvernanta Participativa.

Astazi, in jurul orei 11.00, o echipa de la DNA a venit la Primaria Timisoara. Din primele informatii, este vorba de un dosar in rem, adica nu vizeaza persoane. Este o cercetare preliminara prin care procurorii incearca sa stabileasca daca au fost savarsite acte de coruptie. Procurorii au fost in biroul viceprimarului Ruben Latcau, cu care au purtat o discutie, iar apoi au coborat la biroul de guvernanta participativa. Domnul viceprimar si-a aratat toata deschiderea in aceasta ancheta. De altfel, si primaria colaboreaza cu organele de ancheta in acest moment. Din ce stim noi, nu au fost ridicate documente din biroul domnului viceprimar„, a spus Bogdan Marta, purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara.

Anterior, primarul Dominic Fritz a fugit de presa, refuzand sa raspunda la vreo intrebare pusa de jurnalisti in legatura cu perchezitiile care se desfasoara in sediul municipalitatii.

UPDATE: Viceprimarul Ruben Latcau se declara nevinovat

Viceprimarul Ruben Latcau, in biroul caruia anchetatorii DNA au intrat inca de dimineata pentru cercetari, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro ca nu este vinovat si ca, deocamdata, procurorii si politistii verifica documente din computere. Aceasta si pentru ca anchetatorii, deocamdata, fac cercetari intr-un dosar in rem (adica verifica fapte de natura penala, si nu persoane)

„- De ce a venit DNA la dumneavoastra?
– Pentru un dosar in rem. Au cerut documente in format electronic
– Are legatura cu Colterm?
– Este un dosar in rem, in momentul asta. Nu dau declaratii mai mult decat au dat domnii
– Va simtiti vinovat?
– Nu”, a spus viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau pe holurile Primariei.

Va reamintim, vineri dimineata, o echipa DNA formata dintr-un procuror si doi politisti a inceput perchezitii la Primaria Timisoara in legatura cu posibile fapte de coruptie, intre care abuz in serviciu, sustin surse din randul anchetatorilor. Totul vine dupa ce consortiul de insolventa al Colterm a transmis un document municipalitatii in care atrage atentia asupra unor ilegalitati, in contextul scandalului privind necumpararea certificatelor de poluare aferente anilor 2020 si 2021.

CITESTE SI: Colterm intra in faliment, daca administratia Fritz nu cumpara certificatele de poluare aferente anului 2021. Documentul firmei de insolventa transmis Primariei Timisoara

Exit mobile version