Noutati :

Reabilitarea pasajului din Freidorf, de aproape 20 de milioane de euro, poate anul viitor. Anuntul viceprimarului Timisoarei Ruben Latcau

3 mai, 2022 - 06:31 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. La mai bine de un an de la semnarea contractului pentru proiectare, se face primul pas concret spre reabilitarea pasajului din zona Freidorf, care leaga Timisoara de Utvin si, mai departe, de Sanmihaiu Roman.

CITESTE SI: Vor fi puse flori perene in jardinierele goale din Timisoara, dar doar dupa ce se taie iarba. Anuntul primarului Dominic Fritz 

Viceprimarul Ruben Latcau anunta ca a fost finalizata documentatia de avizare a lucrarilor de investitii, iar dupa ce aceasta va fi aprobata in Consiliul Local, se va putea trece la etapa urmatoare, respectiv licitatia pentru proiectare si executie a lucrarilor.

Am finalizat documentatia (faza DALI – Documentatție de avizare a lucrarilor de interventii) pentru reabilitarea pasajului care leaga Timisoara de Utvin si de zona industriala Freidorf.

Proiectul presupune modernizarea a 2 km de carosabil si trei poduri. Pasajul reabilitat va avea piste de biciclete si trotuare noi. Pastram si optiunea pentru un traseu de tramvai pana in Freidorf, decizia finala fiind bazata pe datele noului plan de mobilitate urbana (PMUD), aflat acum in lucru.

Daca nu intampinam intarzieri birocratice in urmatoarea etapa, estimam inceperea executiei anul viitor„, a precizat viceprimarul Timisoarei, Ruben Latcau.

CITESTE SI: Abia in toamna ar putea incepe lucrarile. Primaria Timisoara cedeaza terenul pentru amenajarea intersectiei dintre Drumul Boilor si Centura Sud, dar urmeaza o hotarare de Guvern si o noua licitatie 

Valoarea lucrarilor este estimata la 94,4 milioane de lei cu tot cu TVA, adica aproape 20 de milioane de euro.

Va reamintim, pasajul care asigura trecerea dinspre oras catre zona Frabricii de Zahar, dar si catre Utvin si Sanmihai, a fost inaugurat in anul 1982. Pe pod sunt amplasate si liniile de tramvai pe care odata circulau garniturile de pe linia 3, dezafectata de ani buni. Conform planului de refacere, pasajul din zona Freidorf va avea doua benzi pe sens, trotuare si va avea si piste de biciclete. Se va lucra si la retelele edilitare, de iluminat public, gaz, apa, canalizare, dar in zona urmeaza sa fie amenajate si zone verzi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. sper ca beneficiarul și executantul sa nu fie sub aceeași pălărie

  2. Sper ca proiectul va tine cont si de faptul ca centura va trece prin apropiere, nu de alta dar sa nu ne trezim cu alte surprize cum e cazul la Mosnita si Urseni.

  3. Cum sa coste 20 milioane de euro o reparatie de pasaj, acest gen de pasaj?
    Pai unul nou-nouţ costa atat!

  4. În 84 se lucra încă la el…
    Cum l-ati inaugurat în 82 ?