Noutati :

Razii in scoli la Timisoara! Inspectorii au luat la puricat, la prima ora de curs, liceele din oras! Au gasit sute de absenti!

18 octombrie, 2011 - 12:27 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
4

UPDATE: Doar 10% dintre elevii de seral si frecventa redusa din Timisoara merg la scoala.
Din aproape 1.600 de elevi care studiaza la seral si frecventa redusa in liceele timisorene, abia 164 au fost prezenti luni seara, la un control efectuat de inspectorii scolari. Mai mult, la unele colegii, nici dascalii nu erau prezenti.

La Colegiul Regele Ferdinand I, spre exemplu, nu mai putin de 12 cadre didactice au lipsit la controlul facut de reprezentantii Inspectoratului Scolar. Si la alte colegii au lipsit profesori, numarul total al dascalilor absenti se ridica la 23. Acestia vor fi trasi la raspundere de conducerea unitatilor de invatamant si orele pe care le-au avut le vor fi taiate din salariu.
Asadar, la seral, in Timisoara studiaza 1.547 de elevi din care 164 au fost la scoala. La frecventa redusa sunt 27 de elevi inscrisi si niciunul dintre ei nu au fost la ore aseara. Procentul celor prezenti este de 10%.
___________________________________________________________________________________________

TIMSOARA. Inspectorii scolari au vizitat neanuntati liceele timisorene ca sa vada cati elevi lipsesc de la prima ora. Cand au intrat la clasa, surpriza: elevii lipseau cu zecile! ”Nu toleram absenteismul!”, este mesajul ISJ.

Verificarile au avut loc in aproape toate liceele din Timisoara. Cei mai multi absenti au fost inrgistrati in unitatile de invatamant care au avut o promovabilitate redusa la Bacalaureat. Acolo, elevii au lipsit sute de elevi de la prima ora.

Mai mult, reprezentantii Inspectoratului Scolar au verificat si luni seara, incepand cu ora 6, prezenta la cursurile de la liceele cu programe de seral. Surpriza, aici, a fost una imensa: a fost mai usor de numarat elevii prezenti decat pe cei absenti!

Cel mai mare numar de absenti, 303, au fost inregistrati la Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I. Procentajul lor se apropie de 50%, jumatate dintre elevii liceului. ”Nu avem de gand sa acceptam asa ceva. Aceste vizite inopinate vor deveni un obicei al Inspectoratului Scolar. Daca situatia va persista, atunci, incepand cu anul viitor vom taia fundamentarea pentru ca inseamna ca aceste clase intregesc doar norma didactica a profesorilor. Si cand spun asta, ma refer mai ales la clasele de seral”, a precizat Marin Popescu, inspectorul scolar generl din Timis.

Iata care sunt procentele elevilor absenti la nivelul liceelor verifiate de inspectorii scolari!
La frecventa de zi:
La Colegiul National Banatean – 150 de elevi au lipsit din peste 1.500 – procentajul fiind de 9,79%.
Colegiul National ”C.D. Loga” – 75 absenti – 9% procentaj din numarul total de elevi
Liceul ”V. Tepes” – 53 – 15%
Liceul Pedagogic – 46 – 5,44%
Liceul de Arte Plastice – 77 – 26%
Liceul cu Program Sportiv Banatul – 21- 12%
Liceul Waldorf – 28 – 13%
Colegiul Tehnic Miu – 193 – 34%
Colegiul Tehnic ”E. Ungureanu” – 105 – 15%
Liceul Azur – 91 – 36%
Grup Scolar Alimentar – 205 – 33%
Colegiul Tehnic Ferdinand I – 303 – 46%
Grup Scolar de Posta si Telecomunicatii – 93 – 23%
Colegiul National de Arta ”I. Vidu” – 70 – 25% (in acest caz, de la ora 8, elevii sunt impartiti in grupe mai mici sau chiar individual si studiaza un instrument. Ei incep cursurile de cultura generala de la ora 9).

Iata cum stam la numarul de absente la cateva licee cu ore la seral! Pentru ca este mai usor de verificat cati elevi au fost prezenti au fost luni seara la scoala, prezentam numarul lor:

La Colegiul Tehnic de Vest, din 133 de elevi inscrisi, doar 11 au fost la ore. La Grupul Scolar de Posta si Telecomunicatii, din 91 de liceeni, 21 au fost prezenti, iar la Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I situatia este cu adevarat ingrijoratoare: 3 elevi de clasa a IX-a au fost gasiti in scoala din 60 cati trebuiau sa se prezinte la ore.
”Mesajul Inspectoratului Scolar este unul cat se poate de clar: nu agreem absenteismul!”, a spus foarte hotarat Marin Popescu.

In ceea ce priveste prezenta profesorilor in scoala, la Colegiul de Arte ”I. Vidu”, doi dascali au lipsit nemotivati, la Colegiul Tehnic ”E. Ungureanu” – un profesor, iar la Posta si Telecomunicatii, seral, un profesor. Acolo unde au fost inregistrate absentele, profesorilor li se vor taia orele.
Vor fi introduse camere video in scoli?

In ceea ce priveste introducerea unui sistem de supraveghere in scoli, inspectorul general a precizat ca la sediul institutiei pe care o conduce au venit mai multe oferte, care sunt transmise la directorii unitatilor de invatamant. Acestea costa intre 2.500 si 60.000 de lei, in functide numarul de camere de supraveghere si de celelalte dotari.
Nu stiu daca vor fi organizate licitatii pentru ca valoarea lor nu este atat de mare incat sa fie nevoie pentru organizarea unei licitatii la nivelul fiecarei scoli”, a explicat Marin Popescu.

In ceea ce priveste numarul de absente din ultimii ani, in anul scolar 2007/2008 aproape 86.000 de elevi au facut peste 3.7 milioane de absente, in 2008/2009 aproape 83.000 de elevi au facut peste 3.5 milioane de absente, in anul 2009/2010 aproape 82.000 de elevi au facut sub 3.5 milioane de absente, iar in anul 2011/2011 aproape 80.000 de elevi au adunat 3.5 milioane de absente. Media absentelor per elev ajunge la 43-44 (absente motivate si nemotivate).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Acolo, elevii au lipsit sute de elevi de la prima ora???

  2. De rahat e situl inspectoratului condus de Maldini… au tot soiul de linkuri pe prima pagină… cică spre liste cu punctaje pt salarii de merit, spre liste cu titularizaţi, spre orice… Dar „spre” e bătaia lor de joc… Te trimit la panoul de afişaj din curtea inspectoratului… Fac pdf-uri şi le postează pe net, la mişto… pardon, la caşto, asta e din ţigănia absolută… Şi pdf-urile spun că Maldini semnează că s-au afişat chestiuni pe hârtie, pe care nu le poţi vedea decât dacă te deplasezi acolo… Păi de ce? Eu, ca bou naiv, presupun că ăia de la isj lasă muuult loc de şpagă… Că poate n-are nici timp, nici bani, proful de la Ohaba Forgaci să vină la împărat şi să vadă detalii cu împărţitul salariilor de merit…
    ISJ să-şi vadă de ograda proprie, super-coruptă, după aia să facă pe poliţiştii… acum sunt miliţieni.

  3. Pe olteanul de Maldini, cică fizician – că asta are pe diplomă, întrebaţi-l ce experienţă de profesor are… Cât şi unde şi ce a predat, câtă vreme… unde are postul rezervat… la Recaş? Întrebaţi, la fel, şi sindicatele la care cotizaţi ca proştii… Continuaţi să veniţi şi să vă înghesuiţi ca boii la listele afişate de isj, faceţi sluj în continuare, veniţi cu plasele şi plicurile pline, dar şă şi daţi după aia din cioc că nu e bine…aşa să faceţi.

  4. „Cand au intrat la clasa, surpriza: ” … :))) Să fim serioşi. Romaneaua e lipsită de bun simţ, de principii, de scară de valori… Un prim principiu de bun simţ ar fi că ăla de te verifică să-ţi fie superior prin calificare (recunoscută), nu prin post de partid. Adică vin gunoaiele şi se miră că e poluare… Dragă ISJ de doi bani, fă ordine şi morală în ograda proprie, în primul rând – ca să ai credibilitate… Dă tu exemplu de moralitate… şi dă şi tu un link corect, nu mai fi caştocar de manea… ISJ.TM.EDU.RO… rahat pe băţ.