Noutati :

Razie de proportii la Piata de Gros din Timisoara cu noaptea-n cap la contrabanda cu legume si fructe!

11 martie, 2011 - 06:13 AM
Autor: Milena Cernescu      
Categorie: EVENIMENT
0

UPDATE: Cea mai mare captura a politistilor a fost de pui vii. Oamenii legii au confiscat 9000 de pui pentru ca cei care ii comercializau nu aveau actele in regula. Pe langa pui, politistii au mai ridicat 2 tone de mere, o tona jumatate de ciuperci, mai multe tone de cartofi si mai multe haine de firma contrafacute. Politistii au aplicat 37 de amenzi in valoare de peste 200.000 lei.

_______________________________________________________________________________________

TIMISOARA. Ca o fortareata! Asa arata Piata de Gros din Mehala in aceasta dimineata la ora 5.30 cand zeci de politisti, mascati de la trupele speciale de interventie, inspectori de munca si comisari de la Garda Financiara au inconjurat-o, iar mai apoi au patruns in forta.

Toti comerciantii si depozitele de marfa au fost luate la bani marunti. S-au verificat autorizatii, buletine, acte de provenienta si alte documente justificative si contabile. Nicio palma de pamant nu a ramas necercetata in Piata de Gros despre care se spune ca e adevaratul rai al contrabandistilor de legume si fructe.

Inspectorii au luat la mana toate documentele. Se estimeaza ca verificarile vor dura pana dupa orele pranzului. Vom reveni cu detalii!

Chiar www.opiniatimisoarei.ro dezvaluia in urma cu cateva saptamani contrabanda cu cartofi din Piata de Gros din Timisoara. Legumele intra ilegal in tara sub masca certificatelor de producator.  Va aratam ca zeci de tone de legume si fructe introduse ilegal in tara, fara plata drepturilor banesti cuvenite statului, se vand zilnic in Piata de Gros din Timisoara, cu complicitatea tacita a inspectorilor primariei, a lucratorilor  Politiei Locale sau a comisarilor Garzii Financiare. Legumele sunt introduse in tara prin punctele de frontiera cu Ungaria si sunt vandute sub masca certificatului de producator.

E la mintea prostului ca merele, cartofii spalati si aranjati pe marimi, ceapa sau salata nu pot fi de la producatorii autohtoni. Comisarii de la Garda si inspectorii de la Piete stiu, dar nu misca un deget. Probabil stiu ei de ce, astfel ca bisnitarii fac comert la liber cu marfa de contrabanda. De cand i-a saltat pe vamesii de la Moravita, s-au schimbat si metodele de contrabanda. Daca pana pe la sfarsitul lui ianuarie TIR-urile, incarcate cu sapte tone de cartofi, de exemplu, treceau prin vama ca gasca prin apa, contra sumei de una, doua sute de euro, acum se procedeaza altfel. Transportatorii aduc cartofi sau ceapa din Polonia si Austria, pe niste firme fantoma din Ungaria, iar la Szeged descarca marfa in depozite clandestine. De aici vin bisnitarii de legume cu microbuzele si incarca marfa care intra apoi in tara, cu spaga aferenta in punctele de frontiera de la Cenad, Turnu sau Varsand. Apoi marfa aterizeaza in Piata de Gros unde este oferita spre vanzare de asa-zisii posesori de certificate de producatori agricoli. Pe noi, cei care vrem sa facem un comert cinstit si sa castigam si noi, dar sa platim si darile la stat, bisnitarii de cartofi ne duc la faliment”, declara nu demult pentru www.opiniatimisoarei.ro un comerciant care cunoaste intreg sistemul de contrabanda cu legume si fructe prin punctele de frontiera.




Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...