Noutati :

Razboiul dintre Primaria Timisoara si Carpaci continua! Ce suma uriasa de bani ar trebui sa-i dea daca pierde procesul?

20 februarie, 2015 - 01:50 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu a facut mai multe precizari in privinta procesului aflat pe rolul instantei cu Vladimir Carpaci, cel care a intrat in posesia cladirii apartinand Spitalului de Copii Louis Turcanu, de unde i-a evacuat pe bolnavi si personalul medical in urma cu mai bine de un an.

Razboiul e in desfasurare, iar in bataliile de pana acum judecatorii i-au dat mai multe puncte lui Vladimir Carpaci, care cere plata unei chirii uriase pentru anii in care in imobilul sau a functionat spitalul de copii.

Am cerut oficiului juridic sa intocmeasca un document. Lucrurile sunt complicate si trebuie intelese in etapizarea lor. Carpaci Vladimir ne-a dat in judecata si ne-a cerut sa fie lasat in linistita posesie si sa ii platim contravaloarea lipsei de folosinta a imobilului incepand din 27.08.2006. A cerut sa ii platim ca Spitalul de Copii a folosit cladirea. S-a ajuns, insa, la evacuarea primariei din acea cladire printr-o hotarare a Tribunalului Timis. Spitalul de Copii si municipiul Timisoara am contestat aceasta hotarare a tribunalului, dar s-a respins apelul nostru si, in schimb, au fost admise apelurile reclamantului Carpaci. In parte s-a schimbat hotararea si anume, primaria, in solidar cu ministerul Sanatatii, prin Directia de sanatate publica si Spitalul de Copii, trebuie sa plateasca 179.122 euro, in contravaloare cu titlu de chirie pe perioada 27.08 2006 pana in 31.05 2012, si, apoi, incepand cu iunie 2012, la plata sumei de 2.594 euro pe luna, pana la eliberarea efectiva a imobilului. Sigur, noi am contestat aceasta suma. Daca nu se accepta sa fim scutiti, cerem sa se reduca din suma contravaloarea investitiilor facute in cladire. Din pretentiile noastre de a se reduce acea suma cu 91.000 de euro, instanta a acceptat o reducere de 20.000 de lei, adica aproximativ 5000 de euro„, a explicat primarul Timisoarei Nicolae Robu.

Practic, suma de 2.594 de euro chirie e ceruta de Carpaci de la Primarie pentru o perioada de 19 luni, iar aceasta inseamna 49.286 de euro. In total, Vladimir Carpaci ar putea primi 223.408 euro, bani reprezentand chirii in perioada 2006-2013 pentru imobilul in care a functionat Sectia de Pneumoftiziologie a Spitalului de Copii din Timisoara.

Primaria a formulat recurs la aceasta sentinta. S-a solutionat recursul la 20 noiembrie 2014, cand s-a respins si recursul lui Carpaci si s-au admis recursurile declarate de catre primarie, Spitalul de Copii si DSP, pentru ca noi am mers impreuna in aceasta batalie, si s-a casat in parte si trimis spre judecare la instanta de Apel aceasta cauza, dar partial. S-a trimis la rejudecare cauza in ce privele motivele de apel referitoare la plata chirie. Nu a fost fixat un termen, urmeaza sa fim citati. ICCJ a trimis la rejudecare la Curtea de Apel aceasta componenta referitoare la plata chiriei„, a mai precizat Robu.

Asadar, ramane de vazut ce va decide instanta in acest controversat proces. Respectiv, cine va achita datoria lui Vladimir Carpaci: Primaria Timisoara singura sau in solidar cu DSP, Ministerul Sanatatii si Spitalul de Copii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Carpacii astia trebuie pusi sa-si manance ochetii aia de cocalar.

  2. Carpacii astia ,nu pot sa fie trimisi la…..ala negru cu cazanu’ cu smoala???Sa dea la lopata ….pina la judecata de apoi!

  3. Tiganul asta in Romania poate sa faca ce vrea ca doar si banii lui furarti sunt inca valabili, judecatorii au venituri mici…
    Daca incerca sa faca treaba asta in Germania era vai da mama lui, mai primea si un cadoua de 5 grame!

    • In Germania ar fi tratati ca etnie discriminata care saracii vai de mama lor de oropsiti.