Noutati :

Razboiul Colterm – Prefectura nu s-a incheiat! Prefectul vrea sa actioneze in instanta societatea de termoficare socotind ca este ilegal sa recupereze de la timisoreni diferentele de pret la gigacalorie

28 februarie, 2011 - 03:02 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

Mircea Bacala, prefectul judetului Timis, vrea sa actioneze in instanta Coltermul pentru ca din luna martie acesta isi va recupera sumele pierdute in urma unui proces cu prefectura si asta va umfla si mai mult factura timisoreanului, si asa foarte mare.

Bacala spune ca in aceste zile studiaza posibilitatea de a actiona in instanta Coltermul, deoarece este ilegal gestul societatii de termoficare din Timisoara privind recuperarea din urma a sumelor pe care populatia ar fi trebuit sa le plateasca la caldura pe durata procesului dintre cele doua institutii.

„Faptul ca cei de la Colterm vor solicita plata facturilor din urma este la limita legii. Sa ne arate in baza carei legi fac acest lucru. Voi analiza daca din punct de vedere juridic au temei legal”, a declarat Mircea Bacala.

Timisorenii vor fi nevoiti sa plateasca facturi mai mari la apa calda  si caldura, cuprinse intre 15 si 32 de lei, in functie de numarul de camere.  Asta pentru ca aproape un an de zile in instanta a fost blocata o hotarare de Consiliu Local privind marirea pretului la gigacalorie de la 162 la 187 de lei. Hotararea a fost atacata in instanta de prefectura Timis si de Federatia Asociatiilor de Locatari din Timisoara in septembrie 2009, iar procesul a durat pana in vara lui 2010.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pacaliciul asta a vrut sa arate ca un fel de Robin Hood cind a actionat pretul gigacaloriei,cind in toata tara erau tarife majorate…Chiar daca va actiona in judecata COLTERM nu ar avea sanse de izbinda…De ce nu plateste Prefectura oalele sparte din urma acestui proces,sa se renunte la elicopterul de 400ooo de euro…Pina analizeaza Pacala acest fenomen banii timisorenilor sint luati…