Noutati :

Razboi regal cu miza de peste 30 de milioane de euro! Ce proprietate din Romania ii invrajbeste pe Regele Mihai si pe printul Paul?

9 octombrie, 2014 - 09:35 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Printul Paul a dat in judecata atat Casa Regala cat si Ministerul Culturii, iar miza este una uriasa: o proprietate estimata la o suma cuprinsa intre 30 si 50 de milioane de euro. In timp ce printul Paul se bazeaza pe decizii ale instantelor de judecata din Portugalia, Franta si Romania, avocatul Casei Regale refuza sa comenteze pretentiile acestuia.

In calitate de succesor al Regelui Carol al doilea, printrul Paul de Romania revendica o parte din Castelul Peles.

Domeniul, estimat la cateva zeci de milioane de euro, aflat in administrarea Ministerului Culturii, are deja un proprietar de drept: pe Regele Mihai Intai. Asadar, procesul se anunta lung si anevoios.

‘Speram ca intoarcerea mea definitiva la Peles si la Sinaia, scaunul istoric al familiei regale, sa fie inceputul respectului definitiv, total, al proprietatii private”, a explicat Majestatea Sa Regele Mihai I.

De sase ani asteapta Printul Paul de Romania sa ajunga in Palatul Peles. Inarmat cu toate deciziile instantelor de judecata din Portugalia, Franta si Romania, fiul lui Carol Mircea si nepotul Regelui Carol al Doilea a deschis oficial un proces de revendicare la Tribunalul Bucuresti.

A chemat in judecata si Ministerul Culturii, cel care a emis decizia de retrocedare a Palatului Peles, cu intreg domeniul sau de peste 36 de mii de metri patrati si cere ca si numele sau sa fie trecut in titlul de proprietate.

“Subsemnatul fac parte din Casa Regala a Romaniei astfel cum si tatal meu a facut parte din aceasta Casa, si pe cale de consecinta sunt indreptatit sa obtin ceea ce in mod legal imi revine”, se arata in cererea de chemare in judecata a Printului Paul de Romania.

Citeste mai mult AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Remus, neica, tu ai supt de la tzatza lupului, nu la cea a lupoaicei. Nu-i bine pentru creier, zau asa. Lasa-ne cu petarde fasaite cum ca regele e rau iar politicienii nostri de rasa sunt buni.

    • bey oink-oink,
      sa nio suuuuuuuuuuuuuuuji la totz rumanii pana tzor crepa timpanili.
      ie bini?