Noutati :

Razboi intre taximetristi, firmele de taxi si Primaria Timisoara! Soferii ameninta cu proteste!

20 aprilie, 2011 - 10:36 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Curg nemultumirile taximetristilor din Timisoara care se plang de tarife, de dispecerate si patroni, de conditii, dar mai ales de functionarii din Primarie.

In 5 mai, taximetristii timisoreni suna adunarea in parcarea de langa stadion, unde promit sa se organizeze si sa intocmeasca o lista de revendicari. Ei cer pedepsirea celor ce incalca legea in mod repetat, printre care se numara si firmele de taxi care nu angajeaza soferii in conditiile legii, si anume cu program de 8 ore, dispeceratele taxi care cred ca fac legea si le calculeaza cata benzina sa foloseasca, dar si functionarii din Primaria Timisoara care „in loc sa coordoneze si sa controleze permanent activitatea, nu o fac”.

„Daca ar angaja soferii cu acte, acestia nu ar mai putea circula cu tariful acesta si nu ar mai avea profit. Mentionez ca la firme se pot angaja mai multi soferi, pe masina pe care platesc chirie separata. De exemplu, la 12 ore, circa 50 – 60 de lei, iar la 24 de ore, 90 – 120 de lei. De asemenea, dispeceratele taxi sunt detinute de aceeasi patroni care au si masini, iar interesul lor este sa nu le plece soferii sau colaboratorii la alte firme, deoarece exista un mod de a gandi ca acolo unde este mai ieftin, este si de lucru. Aceasta mentalitate primitiva combinata cu interesul patronilor si dezinteresul primariei ne-a adus in aceasta situatie tragica. Dispeceratele doar trebuie sa preia comenzile telefonice si au obligatia de a informa permanent colaboratorii de toate modificarile ce apar in domeniu”, a declarat Savu Cristea, purtator de cuvant al Asociatiei Ati Taxi Timisoara pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Taximetristii mai sunt nemultumiti si de situatia statiilor de taxi din oras, care, spun ei, arata jalnic, iar clientii sunt nevoiti sa coboare in noroi. Ei spun ca celor din Primaria Timisoara nici nu le pasa de acest domeniu, desi au obligatia legala de a veghea activitatea.
„Ei nu au anulat nicio autorizatie, inseamna ca exista ceva necurat. Doresc sa mentionez ca din acest birou transport au facut parte doi functionari care au eliberat autorizatii in mod ilegal, obtinand foloase necuvenite si au fost sanctionati. Unul a fost mutat, iar altul dat disparut. Iar statiile din oras nu sunt suficiente si arata jalnic. Cand ploua, clientii nostri intra prin noroi. Este o lipsa de respect la adresa cetatenilor si a noastra”, ne-a mai declarat Savu Cristea.

Primaria Timisoara: „Este si rea-credinta!”

Reprezentantii Primariei Timisoara spun insa ca lucrurile nu stau chiar asa cum le descriu taximetristii. Ei ii asteapta la sediul municipalitatii pentru a discuta problemele pe care le au. „Trebuie vazut ce probleme au. Sa vina sa ne spuna in ce statii este noroi. Daca este, mergem, verificam si o rezolvam. Nu se poate spune ca toate statiile de taxi sunt asa. Eu spun ca este si rea-credinta. Cat despre autorizatii, toate se dau pe liste aprobate de Consiliul Local. Autorizatiile se dau conform legii, pe dosare, conform unor anumite punctaje. Faptul ca exista taximetristi pirat nu este vina noastra, aici politia da amenzile”, a declarat Flavius Boncea, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

In Timisoara, legal, functioneaza 2.400 de taximetristi cu autorizatie de functionare, potrivit reprezentantilor municipalitatii. Cat despre tarif, responsabilii din primarie spun ca acesta este stabilit de lege si de hotarari ale Consiliului Local. „Avem o hotarare de consiliu local care stabileste un tarif maximal, de 3,48 lei, conform unor indicatori pe care ii da legea. Ei decid sa practice un tarif mai mic”, mai spune Flavius Boncea.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. pai lui dl boncea sa ii fie rusine de prostiile pe care le debiteaza de cate ori e intrebat ceva si nu stie,avem intalniri lunare la primarie si degeaba,iar despre tarif sa vedem cum a aprobat primaria in 2007 i,49 lei pe km cand ei au calculat 3 lei??? a ,au facut o favoare firmelor de taxi ,,,,rusine