Noutati :

Razboi in Timisoara. Batalii sangeroase, dueluri si salve de tun, parada militara la Bastionul Theresia

14 iunie, 2018 - 01:41 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Va fi razboi, timp de doua zile, la Timisoara. Conflicte sangeroase, dueluri si salve de tun, cu toate vor reconstitui atmosfera din Primul Razboi Mondial, la Bastionul Theresia din Timisoara.

Muzeul National al Banatului, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis, propune, in Anul Centenarului, un eveniment de marca: Primul Razboi Mondial, o reconstituire istorica, care va avea loc in perioada 23-24 iunie, la Bastionul Theresia.

Evenimentul va oferi spectacole artistice si de reconstituire istorica puse in scena de profesionisti, prezentari de uniforme, arme si echipament ale armatelor participante in primul razboi mondial, in comparatie cu dotarile si armamentul militarilor de azi, punerea realista in scena a luptelor de acum mai bine de 100 de ani, demonstratii close-up de folosire a armelor, lectii interactive de duel ofiteresc si scrima cu baioneta, si, fireste, fiecare zi de festival se va incheia cu spectacole artistice de muzica live, teatru si coregrafii de lumina si foc, insotite de salve de tun.

Invitati, reprezentand cateva din cele mai bune organizatii de reconstituire istorica din tara, vor onora cu prezenta acest eveniment major – Asociatiile Tomis, Traditii Ostasesti si IR33 Cetatea Aradului.

Spectacolele artistice reprezinta o colaborare intre interpreti specializati in muzica istorica, dansatori si jongleri, dar si actori – ANIMA IGNIS va fi un spectacol de muzica live, teatru si coregrafii de lumina si foc, in doua parti, prezentat in cele doua seri de festival de Peregrinii, Deep6 Project si Teatrul Portabil.

Deep6 Project, trupa specializata in coregrafii de foc, este un grup de tineri dansatori si jongleri care s-a impus prin spectacole incendiare si care e invitata la festivaluri de profil din tara.

Teatrul Portabil, trupa actorilor care aduc spectacolul mai aproape de public, este recunoscuta pentru abordarea inedita a fiecarui show, iar Peregrinii, menestrelii Timisoarei, incununati cu premii si succesul unor spectacole live deosebite, sunt muzicienii si dansatorii care vor imbraca spectacolele din seria Anima Ignis in sunetul unei atmosfere de neuitat.

Programul evenimentului:

Sambata, 23 iunie 2018
11-12 Parada militara a participantilor, cu plecare din Bastionul Theresia si oprire in Piata Libertatii si Piata Victoriei pentru momente de reconstituire istorica, in sunet de fanfara
15-20 Tabara militara, demonstratii interactive, ateliere de duel ofiteresc, reconstituiri ale bataliilor Primului Razboi Mondial
21-22 ANIMA IGNIS, spectacol de lumina si foc cu Peregrinii, Deep 6 Project si Teatrul Portabil

Duminica, 24 iunie 2018
11-13 ARMELE MARELUI RAZBOI, prezentare interactiva de arme din anii Primului Razboi Mondial in contrast cu armamentul actual, in prezenta membrilor grupurilor de reconstituire istorica si a unui pluton de militari a armatei romane actuale; lectii de duel scenic si lupte scenice cu Teatrul Portabil
15-20 Tabara militara, demonstratii interactive, ateliere de duel ofiteresc, reconstituiri ale bataliilor Primului Razboi Mondial
21-22 ANIMA IGNIS – THE CONCLUSION, a doua parte a spectacolului de lumina si foc, cu Peregrinii, Deep 6 Project si Teatrul Portabil
22:00 Momentul de ramas-bun al artistilor si al asociatiilor de reconstituire istorica, in salve de tun, finalul festivalului dedicat Primului Razboi MondialInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...