Raza de speranta pentru bolnavi. Toate medicamentele pentru boli grave vor fi decontate

Pacientii cu afectiuni grave vor avea acces la toate medicamentele destinate unei indicatii terapeutice, nu la unul singur. Decizia a fost luata de catre Guvern, printr-o ordonanta de urgenta.

CITESTE SI: Asfaltul de pe strazile din Timisoara, ‘sabotat’ din adancuri. Explicatia primarului Nicolae Robu pentru craterele din oras

„Prin actul normativ aprobat se asigura accesul pacientilor cu afectiuni grave – oncologice, boli rare, hepatita C, cardiovasculare, scleroza multipla – la toate medicamentele destinate unei indicatii terapeutice, in concordanta cu starea sanatatii acestor pacienti, si nu la un singur medicament asa cum era reglementat pana acum”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, citat de ziare.com.

Acesta a mai precizat ca pentru pacienti nu va exista nicio contributie personala, diferenta dintre pretul de comercializare si costul efectiv-pacient se va datora de catre detinatorii de autorizatie de punere pe piata cu titlul de contributie trimestriala.

CITESTE SI: Scapam de tantari si capuse. Ziua in care incep stropirile in prima campanie de dezinsectie din acest an, in Timisoara

Citeste mai mult aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.