Raul Olajos ii pune iarasi oglinda in fata lui Fritz: incompetenta de la Horticultura (P)

Consilierul judeţean Raul Olajos revine cu o nouă analiză a situaţiei societăţilor din subordinea Primăriei Timişoara. După ce a devoalat dezastrul de la STPT, atenţia lui s-a îndreptat, de această data, asupra Horticultura, compania care se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi din municipiul nostru.

Administraţia Robu a preluat-o cu un profit de 800 mii lei în 2012 şi a predat-o la sfârşitul lui 2020 cu 1,2 milioane de lei, cu menţiunea că în nici un an, în intervalul 2012 – 2020, profitul nu a depăşit 0,59 milioane de lei. Administraţia Fritz a preluat-o la 1,2 milioane de lei şi a înregistrat o pierdere de 1 milion de lei în 2021, dar şi profit de 0,8 milioane de lei în 2022.” explică economistul Raul Olajos.

Deşi este atacat constant de useriştii nemulţumiţi de comparaţiile pe care le face între perioada în care oraşul era administrat de Robu şi situaţia de astăzi, consilierul judeţean a explicat că administraţia Robu a însemnat o sumedenie de neralizări, mult populism şi decizii luate după bunul plac. Condamnarea penală a unor funcţionari ai primăriei pentru trucarea unor concursuri de angajare este dovada elocventă că Timişoara nu a fost deloc ceea ce ar fi trebuit. Însă, trebuie să ne amintim că Dominic Fritz a fost ales primar tocmai pe fondul acestei nemulţumiri şi a promisiunilor de a face ordine în curtea Primăriei şi a societăţilor acesteia ori de a organiza municipiul pe model german. Comparaţiile dintre perioada Robu şi perioada Fritz sunt absolut necesare pentru a înţelege unde ne aflăm.
De altfel, întrebările pe care Raul Olajos le pune timişorenilor sunt cât se poate de relevante pentru a înţelege că nu poate fi vorba de o evoluţie în cei patru ani de administraţie Fritz:

Cât de mult vă plac cele 6 parcuri mari: Scudier, Rozelor, Botanic, Poporului, Catedralei, Justiţiei. Sunte ele mai bine întreţinute de administraţia Fritz sau nu? Florile comercializate de societate în cele 6 puncte de desfacere sunt îmbunătăţite în termini de calitate, sortiment şi preţ sau nu?”

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Dominic a adus viziunea, competenta, determinarea si corectitudinea in primarie!

  • Absolut! De altfel cum se resfrang aceste “competente” asupra orasului se vede la tot pasul. Avand in vedere aceste “beneficii” cu siguranta ca alegatorii ii vor “multumi” prin vot la prima ocazie.

   • …ai mare dreptate. II vom multumi lui Frig … la vot. Majoritatea pe care ne-a pacalit acum 4 ani nu mai putem sta cu ochii inchisi. Trebuie sa mergem la vot si sa o facem drept de data asta…

    • Probabil sunteti dintre penelistii frustrati ca nu mai ajung la ciolan.

     • Si tu probabil ca esti usr-ist rupt de foame.

 2. #revolutiabuneiguvernari: Administraţia Fritz a preluat-o la 1,2 milioane de lei şi a înregistrat o pierdere de 1 milion de lei în 2021

 3. Horticultura se ocupa de cimitire. Numele induce in eroare cetatenii.

 4. Parcurile din Timișoara, o rușine! Noroc ca se caca ciorile și anima atmosfera! Rușine sa va fie la toți!

 5. Cu investițiile stau bine,au luat Sandero nou!!!!

 6. unora le e dor de Rogera

 7. Chiar ma mir ca omul acesta a rezistat 4 ani intre comunistii din partidul din care face parte 🙂