Raul Olajos: Fiscalitatea si liberalismul democrat. Sau cum sa faci o varza a la Bucuresti cu micii intreprinzatori

TIMISOARA. Consilierul judetean Raul Olajos a criticat masurile luate de Guvern pentru acoperirea deficitului bugetar.

CITESTE SI: Alai de camioane si utilaje pe Centura Sud Timisoara. Umbrarescu, lucrari in forta si noaptea. Video

Olajos precizeaza ca micii intreprinzatori sunt pur si simplu sufocati de noile decizii.

”Fiscalitatea si liberalismul democrat. Sau cum sa faci o varza a la Bucuresti cu micii intreprinzatori.
Suntem confruntati cu o situatie paradoxala, intrucat, indiferent de orientarea politica, toate guvernele cresc taxele. Acesti factori de decizie economica nu par sa inteleaga realitatea. Este greu de inteles cum poti sufoca micii intreprinzatori intr-un context de contractie economica si inflatie in crestere cu doua cifre.
Aceste decizii conduc la distrugerea motorului economiei pe termen lung dintr-un motiv simplu: masa de oameni afectata este una amorfa, fara capacitatea de a exercita presiune publica sau de a se face auzita in mod eficient in piata publica. Cresterea impozitului pe dividende de la 5% la 8% si acum intentia de a-l majora la 10%, restrangerea scutirii de impozit pe venit pentru salariile IT-istilor pana la 10.000 lei si fortarea microintreprinderilor cu cifra de afaceri mai mare de 300.000 lei sa treaca la impozitul pe profit, conditionand acest lucru de o rata de rentabilitate mai mare de 30%, reprezinta masuri extrem de grave.
Aceste decizii sunt luate pentru ca nu exista o strategie eficienta pentru reducerea cheltuielilor publice, iar incapacitatea de a gestiona aceasta situatie afecteaza oamenii pe care ii reprezentati politic. Intelegem ca reducerea cheltuielilor este un proces dificil, dar este esential sa luam masuri pentru a diminua costurile de zi cu zi”, a notat Raul Olajos pe Facebook.

Consilierul este de parare ca profesionistii ar fi trebuit sa fie lasati sa vina cu pachetul de masuri, si nu politicienii.

”Pentru ca actualul Guvern nu stie, fac o recomandare: punct si de la capat. Adica divort si reconfigurarea traseului. Tradus, lasati acest mariaj care nu functioneaza, si lasati profesionistii care au solutii la ceea ce voua vi se pare imposibil.
Asa si la Timisoara”, mai scrie Olajos.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. CANAL spune:

    Mi se pare mie, sau dl. Olajos sugereaza „presiune publica […] auzita in mod eficient in piata publica”, adica sa iesim in strada? Daca parerea mea este corecta, atunci ii sugerez dlui. Olajos sa consulte putin statisticile demografice pe ultimii 20 de ani. Va ramane surprin ca „masa de oameni afectata este una amorfa” dar acea masa amorfa a decis. Emigreaza toata in tarile unde consilierii locali nu-i jigneste subtil pe fb si unde tot consilierii locali se preocupa de bunastarea masei amorfe fara sa sugereze ca este nevoie de „presiune publica […] auzita in mod eficient in piata publica”. Cei din masa amorfa care mai muncesc si au familii cu copii nu au timp de „presiune publica […] auzita in mod eficient in piata publica”. Dar vor gasi timp sa ajunga la votare si sigur vor vota. Cel mai probabil nu vor vota cu partidele care de vreo 30 de ani ne-au explicat ce trebuie sa facem, ci vor vota fix invers. Dar ia stai putin. Dl. Olajos nu are purtator de cuvant, sau macar un consilier de consilier local care sa transmita mesajele publice ale domniei sale? Pai ce-i asta, fara purtator de cuvant? Ce suntem noi? Tara bananiera?!? Ia sa vad purtatorii de cuvant cum fac comunicare publica. Imi aduc aminte ca in urma cu cativa ani, dl. Robu informa cetatenii despre realizarile din activitatea lui in slujba urbei prin intermediul unor panouri electronice cu LED pe care „curgeau” mesaje despre maretele impliniri ale administratiei condusa magistral de EL. Si de dl. Nasleu, bineinteles, fiindca nu dorim sa il vitregim pe distinsul consilier al primarului Robu.