Noutati :

RATT vrea sa ia credit sa-si plateasca datoriile catre stat. Primaria garanteaza cu 75 de milioane de lei!

23 martie, 2012 - 03:16 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Datoriile Regiei Autonome de Transport in Comun din Timisoara trebuie stinse intr-o perioada de 5 ani. Seful regiei, Ioan Goia, vrea sa ia credit pentru a-si putea achita darile catre ANAF, in valoare de aproximativ 63 de milioane de lei. Consiliul Local trebuie sa garanteze insa faptul ca RATT va plati aceste datorii.

Proiectul privind aprobarea unei scrisori de garantie in valoare de 75 de milioane de lei se va afla pe mesele alesilor locali saptamana viitoare. Odata ce va fi aprobat, daca RATT nu-si achita in 5 ani datoriile, Primaria va plati catre ANAF aceste dari, din veniturile viitoare pe care municipalitatea le aloca regiei de transport in comun.

„Noi vrem sa obtinem o scrisoare de garantie. Daca se poate sa luam credit, luam credit, ca sa ne acoperim aceste datorii. Garantia pe care ne-ar da-o Primaria asigura la ANAF plata datoriilor pe 5 ani. Avem datorii cam la 44 de milioane de lei, cumulate in 3-4 ani si putin peste 15 milioane de lei adunati din dobanzi si penalitati”, ne-a declarat Ioan Goia, seful RATT.

Consiliul local garanteaza cu 75 de milioane de lei printr-o hotarare, care va ajunge mai apoi la banca, spune Goia.

„Banca ne face dosarul pentru scrisorile de garantie pentru imprumut, sa vedem cum negociem mai bine. Daca dobanzile sunt mai mici pentru scrisoare, mergem pe scrisoare, daca sunt mai mici pe credit, mergem pe credit. Daca am lua creditul, am plati la ANAF tot si as ramane cu credit pe banca. E mai rentabil uneori sa platim la banca decat la ANAF. Sincer, eu as vrea sa luam credit, sa platim la zi tot”, ne-a mai spus directorul regiei.

Potrivit referatului care insoteste proiectul de hotarare, Consiliul Local Timisoara voteaza asigurarea garantiilor necesare pentru stingerea obligatiilor fiscale ale RATT in suma totala de 62.476.126 lei. Valoarea garantiilor va fi stabilita in 2 cazuri.

In prima varianta, pentru esalonarea la plata a datoriilor pe o perioada de 5 ani prin contractarea unei scrisori de garantie bancara, pentru garantarea acestor plati, avand ca si garant Primaria Timisoarei. Scrisoarea ar urma sa fie valabila 63 de luni, iar valoarea ei ar avea 73.827.100 de lei.

In cea de-a doua varianta, in cazul in care RATT ia credit pentru achitarea datoriilor, avand ca si garant Primaria Timisoarei, valoarea garantiei ar acoperi valoarea creditului in suma de 62.476.126 de lei, plus o garantie suplimentara de 10% pentru dobanzi si comisioane. In cazul creditului, un procent de pana la 80% este garantat de stat, prin banca, urmand ca municipalitatea sa dea asigurari doar pentru diferenta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. BRAVO Primarie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. astia ar trebui impuscati. primaria promite subventii pe care nu le poate plati ca sa cumpere primarul voturile pensionarilor la fiecare alegeri. apoi se strang milioane de lei penalitati care ar trebui platite de cei din primarie care propun in buget astfel de subventii care stiu din start ca nu au cum si din ce sa le plateasca (asta pe langa toata risipa din ratt)

    traiasca iubitul nostru primar! si toata trupa lui de spagari si hoti pe care ii conduce si tolereaza! la mai mare tovarasi! si la cat mai multa puscarie in viitor!

  3. normal ca nu mai au acum bani sa-si plateasca darile, doar i-au furat pe toti… hotilor

  4. asa a iesit ciuhii primar data trecuta mai scoate el o smenarie cu ratt sa castige si acum 😉

  5. Stimati ziaristi. Cum puteti publica un asemenea articol fara a lua atitududine. Zecile de milioane neplatite de RATT la gugetul statului au aduz penalizari. De ce nu intrebati cine plateste aceste penalizari? goia, Ciuhandu, cisculita? Un adevarat ziarist ar pune aceste intrebari. Un ziarist cumparat nu
    RUSINE