Noutati :

RATT primeste aproape 9 milioane de lei din bugetul Timisoarei si Colterm 5 milioane pentru subventii, prin acte de binefacere, crede consilierul local Ciprian Jichici

24 octombrie, 2011 - 01:33 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Consilierii locali vor fi pusi in fata unei noi rectificari bugetare, prin care RATT si Colterm vor primi aproape 13 milioane de lei din bugetul Timisoarei.

Alesii locali vor fi nevoiti sa dea bani pentru ca RATT sa-si plateasca datoria pe curent la Enel, dar si pentru Colterm, pentru a acoperi subventiile pe care statul nu le mai acorda incepand din aceasta iarna.

Consilierul local Ciprian Jichici crede ca banii pentru cele 2 societati reprezinta acte de binefacere din partea Primariei Timisoara si spune ca ar trebui sa fie facuta o strategie care sa rezolve problemele RATT si Colterm.

In sedinta ordinara de marti, RATT va primi 8,7 milioane de lei din bugetul Timisoarei, spune consilierul local. Dintre acestia, 1,5 milioane de lei se vor duce la Enel, reprezentand datoria la curent pe ultimele 4 luni, iar restul banilor se duc pentru achizitii si contracte. „Este ciudat, pentru ca din 8,7 milioane de lei, 7 sunt luati din rectificare si 1,7 de la investitii. Banii din investitii se duc pentru bunuri si servicii, adica pentru achizitii si contracte”, a explicat Jichici.

In ceea ce priveste subventia pentru gigacalorie, cel mai probabil primaria va acoperi banii pentru a nu creste pretul caldurii in Timisoara. Asta inseamna ca cele aproape 80.000 de familii care sunt racordate la sistemul centralizat de incalzire nu vor fi nevoite sa scoata mai multi bani din buzunar pentru caldura. In prima faza, municipalitatea aloca 5 milioane de lei societatii de termoficare.

In rectificarea de marti, vor primi alta destinatie aproape 13 milioane de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...