Noutati :

RATT muta depoul de tramvaie de pe Take Ionescu. In ce cartier va amenaja unul nou?

1 martie, 2015 - 08:49 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Timisoara va avea un nou depou de tramvaie, intr-un alt cartier. Reprezentantii Regiei Autonome de Transport in Comun vor sa mute cu totul depoul de tramvaie de pe Bulevardul Take Ionescu in cartierul Buziasului. Motivul? Nu se preteaza sa avem un depou de tramvaie atat de aproape de centrul orasului. O spune chiar primarul Nicolae Robu.

La urmatoarea sedinta de consiliu local, alesii vor da in administrarea RATT un teren de 5,6 hectare, adica de 56.546 de metri patrati, din Calea Buziasului. In conditiile in care Consiliul Local nu va mai fi actionar unic al regiei, RATT isi pierde dreptul de administrare, au decis reprezetantii Primariei Timisoara.

Conducerea RATT a cerut terenul inca din luna martie a anului 2014, pentru a amenaja pe el un depou de tramvaie si o substatie de redresare.

„In momentul de fata, depoul de tramvaie se afla in centrul orasului – zona de monumente istorice, respectiv pe Take Ionescu, unde infrastructura de transport existenta nu permite asigurarea mentenantei pentru tramvaiele de tip nou care se produc, in prezent, pe piata de furnizare a materialului rulant. Asadar, este necesara relocarea acestui depou din zona centrala a orasului in zona periferica a acestuia si construirea unui depou modern. (…) Petru o mai buna asigurare a programelor de circulatie a tramvaielor si avand in vedere reteaua de linie cale urbana existenta, depourile de tramvaie, doua la numar, vor trebui amplasate, pe cat posibil, diametral opus. In acest sens, analiza cost-beneficiu a investitiei in transportul cu tramvaiul recomanda ca locatia aleasa sa fie in Timisoara, Calea Buziasului”, se arata in referatul ce insoteste proiectul de hotarare.

Avem nevoie de milioane de euro

Potrivit primarului Nicolae Robu, centrul Timisoarei trebuie eliberat de depoul existent. Edilul sustine ca se incearca atragerea de fonduri europene pentru construirea depoului de la iesirea din oras spre Mosnita Noua.

„Vrem sa eliberam zona aceasta din centru, de pe Take Ionescu, practic se muta depoul de aici, nu va fi un al treilea depou. Spatiul ramas ar putea sa fie cu alta utilitate, este destul de central, este pacat sa fie tinut. Vom incerca pe fonduri europene, daca putem sa gasim o linie de finantare pentru extinderea sistemului de transport cu tramvaiul, care sa cuprinda si construirea depoului. Daca nu, om vedea cand vom putea sa alocam de la bugetul local”, ne-a declarat Nicolae Robu.

Momentan nu s-au facut estimari de costuri, insa suma nu este deloc de lepadat, spune edilul-sef.

„Nu am o estimare, nu este chiar mica suma, in orice caz. Din discutiile purtate cu domnul Goia (n.r. Ioan Goia, directorul RATT) si cu domnul Chis (n.r. Culita Chis, seful Directiei Tehnice din cadrul Primariei Timisoara), a rezultat ca ar fi bine sa gasim o sursa externa, pentru ca altfel ne-am incarca. Este vorba despre milioane de euro”, a conchis Robu.

In prezent, RATT are doua depouri de tramvaie: unul pe Take Ionescu si altul in cartierul Dambovita.

Ramane de vazut daca municipalitatea va reusi sa obtina fonduri europene pentru mutarea depoului de tramvaie de pe Take Ionescu sau daca va aloca bani din bugetul orasului.

sursa foto: ratt.ro/forumInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce tun imobiliar se pregateste?

  2. Se vor cheltui milioane de Euro pt mutarea depoului , iar acolo se va face ……..o biserica !.

  3. Mai bine s-ar cheltui banii pe chestii utile cum ar fi tramvaie noi si civilizate decat pe mutarea depoului!

  4. spatiul ce ramane liber pe Baader il vor da la pulele de popi!!!

  5. Nu-l desfinteaza odata DNA-ul pe Goia asta? La cati bani a supt mascandu-i sub poalele popilor, numai el stie.