Noutati :

Concedieri la RATT: se dau afara inca 200 angajati. Regia intra din nou intr-un amplu proces de restructurare

5 aprilie, 2011 - 07:11 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Inca 203 timisoreni vor ramane fara locuri de munca. RATT a decis sa mai desfiinteze sute de posturi, dupa ce anul trecut a dat afara 400 de oameni. Motivatia? Cheltuielile cu personalul depasesc 50% din totalul cheltuielilor lunare ale regiei.

Conducerea RATT a decis la inceputul acestei saptamani ca trebuie sa desfiinteze cele 203 posturi, iar pentru ca acest fapt sa se si intample mai ramane ca proiectul propus de sefii regiei sa fie aprobat de consilierii locali. Sefii RATT stiu si de unde sa concedieze timisorenii.

„Structura organizationala este mult mai flexibila, bazata pe cele doua mari centre de costuri: Sectia Transport Electric si Sectia Transport Auto, celelalte departamente asigurandu-le suportul necesar bunei functionari. Prin reducerea numarului de nivele ierarhice se realizeaza un flux al informatiei rapid si eficient, evitandu-se dubla comanda si suprapunerea de responsabilitati”, se arata in referatul celor de la RATT.

Ei vor sa diminueze numarul de functii de conducere, in special prin comasarea unor activitati asemanatoare. Astfel, spun acestia, se realizeaza o managerizare a activitatii coerenta, fara sincope, si se realizeaza o reducere a cheltuielilor salariale.

Programul de restructurare pe care alesii locali il vor vota la finele acestei luni mai cuprinde si reducerea cheltuielilor prin reducerea consumurilor de energie electrica la tramvaie si troleibuze, cea a consumurilor de combustibil, dar si reducerea cheltuielilor pentru piesele de schimb, service si intretinere a mijloacelor de transport in comun.

Cel mai probabil, proiectul va fi aprobat de consilierii locali deoarece regia trebuie sa se redreseze financiar si nu exista alte masuri ce ar putea fi luate, spun responsabilii din primarie.

In total, RATT are 933 de angajati, dintre care personal TESA 96, personal operativ 102 si 735 de muncitori.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Deci nu consumul de carburant pe care-l declarau soferii este cauza cheltuielilor URIASE ale regiei ??? ‘Ai lasa-ma. Parca tot Opinia Timisoarei avea un articol acum vreo trei luni in care se „rastamacea” motivul cheltuielilor mari ale regiei, iar motivul era „sugerat” ca fiind declararea unor consumuri de carburant majorate de catre soferi. Deci pana la urma sunt prea multi directori de fapt, care au prea multe secretare si care de fapt nu inteleg nimic despre TRANSPORTUL IN COMUN pentru ca de fapt ei nu-lfolosesc. Ei circula in urbe cu jipuri si limuzine cumparate de regie in leasing, iar pentru intretinerea mijloacelor de transport in comun nu mai raman bani. In engleza exista termenul de „bad management”, insa la astia se aplica cu brio termenul romanesc PROSTIE. Din pacate reducerea de personal muncitor va conduce la deteriorarea mai rapida a mijloacelor de transport si la servicii pulblice de calitate inferioara. Sunt convins ca trebuia redus staff-ul managerial al regiei in exclusivitate. Aia „papa” pana la 80% din fondul de salarii.

  2. Doar 9,7% TESA ???Cred ca a venit 1 aprilie mai tirziu…
    De exemplu eu cind lucram la fosta fabrica de tigari in 2000 deja erau 2 ture si 440 de oameni,din care DOAR TESA 140,plus maistrii de schimb la sectii(10) erau 20 apoi sefii de sectie 10 si seful de productie 3(evident cu ajutoarele de baza)adica 173 este lesne de vazut citi muncitori erau efectiv…
    Sa fim seriosi la RATT NU au cum sa fie atitia in TESA !!!