Raporturile dintre Romania si Republica Slovenia au cunoscut o evolutie pozitiva datorita implicarii deputatului de Timis, Daniel Toda (P)

Anul trecut, Excelenţa Sa, doamna Lea Stančič, ambasadorul Republicii Slovenia la Bucureşti, vizita oraşul nostru în uma invitaţiei lansate de către Daniel Toda, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu această republică a fostei Iugoslavii.

Grupul de prietenie româno-sloven este unul dintre cele mai active din parlamentul nostru. În primul rând, datorită faptului că Bucureştiul şi Ljubljana împărtăşesc o istorie asemănătoare şi valori comune. În al doilea rând, datorită implicării deputatului REPER de Timiş.

Am participat în data de 16 mai la întâlnirea cu grupul omolog de prietenie din legislativul de la Ljubljana. Au mai fost prezenţi la întâlnire Excelenţa Sa, domnul Alexandru Grădinar, ambasadorul României în Slovenia, şi domnul Timotej Soos, deputy head of mission Ambasada Sloveniei la Bucureşti. Am reconfirmat poziţia comună a statelor noastre faţă de situaţia geopolitică regională şi sprijinul Sloveniei pentru accesul ţării noastre în Schengen” a scris deputatul Toda pe pagina sa de facebook.

Membrii celor două grupuri parlamentare au analizat relaţiile bilaterale, evoluţia evenimentelor europene în contextul actual de securitate, tehnologiile verzi şi energia regenerabilă. Domnul Lenart Zavbi, preşedintele Grupului de prietenie cu România din parlamentul sloven a insistat asupra necesităţii accelerării colaborării tehnice dintre cele două state membre ale Uniunii Europene.

Succesul acestei întâlniri a fost confirmat de ambasadorul Sloveniei la Bucureşti, doamna Lea Stančič, care a invitat reprezentanţii legislativului din România să efectueze o vizită la Ljubljana pentru aprofundarea şi concretizarea colaborărilor iniţiate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...