Noutati :

Raportul pe Justitie, Jose Manuel Barroso: Evenimentele din Romania ne-au zdruncinat increderea

18 iulie, 2012 - 02:53 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
1

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a precizat, miercuri ca „Romania s-a indepartat de la marginea prapastiei, insa a precizat ca este nevoie de continuarea monitorizarii.

Evenimentele din Romania din ultimele trei saptamani au fost motiv de ingrijorare pentru CE. In fiecare stat membru, avem nevoie de respect pentru institutiile democratice si statul de drept.

Evenimentele din Romania ne-au zdruncinat increderea. Luptele politice nu justifica subminarea principiilor democratice„, a declarat Barroso, intr-o declaratie de presa, inainte de citirea raportului MCV pentru Romania si Bulgaria, noteaza Ziare.com.

Presedintele Comisiei Europene a afirmat ca „Romania s-a indepartat de pe marginea prapastiei„, insa a subliniat ca „e nevoie de continuarea monitorizarii”.

Am cerut sa existe un nou raport pentru Romania la sfarsitul anului, pentru a vedea in ce masura problemele actuale au fost rezolvate„, a explicat Jose Manuel Barroso.

Este pentru prima oara, in cei cinci ani de monitorizare a Romaniei, cand presedintele Comisiei Europene tine o declaratie de presa despre Romania in deschiderea prezentarii raportului MCV.

Nemultumirile lui Barroso

Barroso si-a exprimat in ultima perioada preocuparile privind recentele evenimente politice din Romania in legatura cu domnia legii, independenta justitiei si rolul Curtii Constitutionale, dupa intalnirea pe care a avut-o, in urma cu trei saptamani, cu premierul Victor Ponta, la Bruxelles.

Conform unei declaratii de presa date publicitatii dupa intrevedere, Barroso a subliniat ca „echilibrul puterilor dintr-un sistem democratic trebuie sa fie garantat”.

Presedintele Barroso a transmis clar ca Guvernul roman trebuie sa respecte deplina independenta a sistemului juridic, sa restabileasca puterile Curtii Constitutionale si sa se asigure ca deciziile sale sunt respectate, sa numeasca un avocat al poporului care se bucura de sprijin transpartinic, sa asigure o procedura noua si transparenta de numire a unui procuror general si al unui procuror sef al DNA si sa faca din integritate o prioritate politica„, se mai mentioneaza in declaratia citata.

Barroso i-a cerut premierului sa raspunda la 11 intrebari legate de respectarea statului de drept si a independentei justitiei. La inceputul acestei saptamani, Victor Ponta i-a trimis presedintelui CE raspunsurile la intrebari, precum si angajamentul Guvernului ca va rezolva toate problemele ridicate de acesta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ____________*___________revista de poesie ” floare albastra = blue !” ……….rubrica {universitatea floare albastra = blue } ________DISCURS INAUGURAL EUROATLANTIC [ caracterul latin . principiul fonetic . {dimensiunile fonemului = BLUE MUSIC SYSTEM ! __descrise in lucrarile lirice INTEGRALA BLUE si INTEGRALA ROZ . autor mihai grigore – poet ! }]:::::::::
    to CNN journaliste HALA GORANY !::::::::::::
    :::::::::::::conjectura B L U E ! :::::::::::::::::
    ::::IN NORD . IN VEST SI IN EST :::::::{ NU DEMITERII PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU ! DA CUMPARARII UNEI LUCRARI LIRICE SI A UNEI FLORI _________yes , we ken ! _______85 % ! }:::::::::::
    . limbajul blue :::::::::::::::YES , WE KEN !:::::::::::: zona metopolitana suceava – ROMANIA , SGUAR PHLADELPHIA , 19 iulie 2012, 13h06′ !________*______________BLUE TES.LA