Rapiditate si eficienta in interventiile de urgenta private la Timisoara

Mobilizare de forte la Timisoara! Zeci de medici din Romania, Ungaria si Austria de la serviciile private de ambulanta au facut, pentru prima oara, un exercitiu comun de prim-ajutor. Doctorii au demonstrat cat pot fi de eficienti in a acorda ingrijirile necesare in cazul unui accident rutier cu multe victime. Doua masini s-au ciocnit in zona stadionului Dan Paltinisanu, iar urmarile: mai multi raniti, intre care si pietoni si biciclisti. In total 12 cazuri grave. S-a dat imediat alarma, iar medicii si asistentii au urcat in salvari si au pornit spre locul accidentului si au acordat primul ajutor. Operatiunea a fost cronometrata si atent monitorizata. “Dorim sa facem un schimb de experienta intre servicii si cumva sa uniformizam primul ajutor. Pana la urma toate aceste trei tari fac parte din Uniunea Europeana si va trebui sa ne adaptam si sa functionam conform standardelor din Uniunea Europeana”, spune  dr. Horia Ples, presedintele Aociatiei Serviciilor Private de Ambulanta din Romania. Exercitiul a fost organizat de Crucea Rosie din Austria, si s-a incheiat pe aeroportul International Traian Vuia din Timisoara. Un avion medical astepta pregatit sa preia si sa transporte unul dintre raniti spre un alt spital din tara. Medicii au dovedit ca pot actiona cu deplina eficienta, procedurile sunt la nivel european, iar barierele lingvistice dispar atunci cand situatia este tratata si executata cu profesionalism. A fost pentru prima oara cand la Timisoara s-a organizat un asemenea exercitiu de amploare in care sa fie implicate serviciile medicale private. Atat medicii romani, cat si cei austrieci si unguri au fost extrem de incantati de aceasta colaborare si sunt decisi ca pe viitor sa mai puna in practica asemenea operatiuni in comun, socotind ca reprezinta un schimb de experienta extrem de folositor de care vor beneficia din plin pacientii. [nggallery id=90]

Mobilizare de forte la Timisoara! Zeci de medici din Romania, Ungaria si Austria de la serviciile private de ambulanta au facut, pentru prima oara, un exercitiu comun de prim-ajutor.

Doctorii au demonstrat cat pot fi de eficienti in a acorda ingrijirile necesare in cazul unui accident rutier cu multe victime.

Doua masini s-au ciocnit in zona stadionului Dan Paltinisanu, iar urmarile: mai multi raniti, intre care si pietoni si biciclisti.

In total 12 cazuri grave. S-a dat imediat alarma, iar medicii si asistentii au urcat in salvari si au pornit spre locul accidentului si au acordat primul ajutor.
Operatiunea a fost cronometrata si atent monitorizata.

“Dorim sa facem un schimb de experienta intre servicii si cumva sa uniformizam primul ajutor. Pana la urma toate aceste trei tari fac parte din Uniunea Europeana si va trebui sa ne adaptam si sa functionam conform standardelor din Uniunea Europeana”, spune  dr. Horia Ples, presedintele Aociatiei Serviciilor Private de Ambulanta din Romania.

Exercitiul a fost organizat de Crucea Rosie din Austria, si s-a incheiat pe aeroportul International Traian Vuia din Timisoara.

Un avion medical astepta pregatit sa preia si sa transporte unul dintre raniti spre un alt spital din tara.

Medicii au dovedit ca pot actiona cu deplina eficienta, procedurile sunt la nivel european, iar barierele lingvistice dispar atunci cand situatia este tratata si executata cu profesionalism.

A fost pentru prima oara cand la Timisoara s-a organizat un asemenea exercitiu de amploare in care sa fie implicate serviciile medicale private.

Atat medicii romani, cat si cei austrieci si unguri au fost extrem de incantati de aceasta colaborare si sunt decisi ca pe viitor sa mai puna in practica asemenea operatiuni in comun, socotind ca reprezinta un schimb de experienta extrem de folositor de care vor beneficia din plin pacientii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.