Rampe de toate felurile, pereti pentru escalada si o scena, in planurile pentru noul skatepark la Timisoara. Documentatia va fi facuta cadou Primariei. Foto

TIMISOARA. Iubitorii sporturilor extreme ar putea avea un loc al lor unde sa se dea cu bicicleta, skateboard-ul, rolele sau trotinetele electrice in Parcul Central Scudier din Timisoara.

CITESTE SI: A fost anulata licitatia de 170.000 de euro pentru ziarul Monitorul Primariei Timisoara. Cele doua oferte, respinse 

Primaria readuce in actualitate skatepark-ul in Parcul Central, unul despre care a tot vorbit si fosta administratie Robu, dupa ce l-a demolat pe cel amenajat acolo de Ciuhandu.

Deocamdata, totul e la stadiul in schite si desene. Asociatia AnonimTM a prezentat cateva imagini care ilustreaza o viziune pentru ceea ce s-ar putea amenaja in spatiul ramas gol de ani buni in Parcul Central, intrucat vechiul parc a fost desfiintat de acolo din ratiuni de siguranta, data fiind proximitatea unuia dintre cele mai circulate bulevarde din Timisoara.

Singurul lucru cert este ca skatepark-ul ar urma sa fie realizat pe vechiul amplasament din vecinatatea Bulevardului Republicii, dupa cum a anuntat administratia Fritz, care precizeaza ca aici vor fi amplasate bowl-uri, rampe de diferite forme si marimi, hand rail-uri si flat rail-uri, specifice unui asemenea parc.

Conform unui studiu de fezabilitate intocmit de Asociatia Anonim TM si prezentat de arhitectul Radu Radoslav, in noul skatepark ar putea fi ridicati si doi pereti de escalada, unul dedicat probelor de speed climbing si altul cu un grad diferit de dificultate, pereti destinati atat amatorilor, cat si profesionistilor. De asemenea, va fi construita si o scena pentru spectacole in aer liber, dar va fi amenajata si o zona pentru artistii in graffiti.

Conceptul urmeaza sa fie supus unei dezbateri cu comuntatea skaterilor, saptamana viitoare.

Conform desenelor prezentate, se urmareste crearea unui circuit in Timisoara care sa lege acest skatepark de celelalte locuri din oras unde se intalnesc boarderii, rollerii sau biciclistii.

Pana la punerea in practica a planului, terenul pe care a existat odata skatepark-ul a fost curatat si a mai ramas ca amintire o rampa de coborare de pe trotuar.

In prezent, iubitorii de sporturi extreme isi practica hobby-ul in Parcul Civic, in spatele ceasului floral, sau in spatele salii Constantin Jude sau in Parcul Adolescentei, unde au fost amplasate cateva rampe in urma cu cativa ani de catre vechea administratie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...