Ramasitele sotilor Ceausescu, ingropate din nou, in secret

Ramasitele fostului dictator Nicolae Ceausescu si ale sotiei sale, Elena, au fost ingropate, intr-o discretie absoluta, la Cimitirul Ghencea din Capitala. Membrii familiei au ales un alt loc de veci, osemintele celor doi fiind depuse impreuna, anunta Libertatea.

Imbracat in granit, noul mormant a fost pazit de ochii presei de o firma de paza angajata special pentru acest lucru.

Dictatorul roman Nicolae Ceausescu si sotia sa, Elena, au fost exhumati, la 21 iulie 2010.

Singurul fiu ramas in viata, Valentin Ceausescu, si Mircea Oprean, ginerele cuplului prezidential, au initiat procesul de exhumare, din dorinta de a afla daca resturile pamantesti aflate in Cimitirul Ghencea din Capitala apartin lui Nicolae si Elenei Ceausescu.

In 2009, Valentin Ceausescu si Mircea Oprean au reusit sa devina proprietarii mormintelor, avand dreptul sa ceara deshumarea, dupa trecerea celor sapte ani prevazuti de lege ca interdictie de exhumare a unor cadavre.

Initial, Valentin Ceausescu si Mircea Oprean au dat in judecata Ministerul Apararii Nationale, iar institutia a fost obligata de instanta sa identifice locurile unde au fost inhumati sotii Ceausescu, insa Ministerul Apararii Nationale nu a reusit sa dea curs deciziei judecatorilor.

Ceausescu, ingropat la Ghencea – IML confirma

La inceputul lunii noiembrie 2010, medicii legisti au confirmat ca barbatul ingropat in Cimitirul Ghencea este Nicolae Ceausescu, concluzia rezultand in urma compararii ADN-ului cadavrului deshumat in iulie cu probe de la fiul lui, Valentin Ceausescu si de la unul dintre frati.

Dupa 20 de ani, legistii au gasit probe bune, un ADN bun, astfel ca s-a putut compara cu celelalte probe existente.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...