Ramane inchis DN57 in zona in care s-au prabusit stanci in mijlocul soselei. Trec la treaba alpinistii. Anuntul DRDP Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce marti s-au prabusit stanci de pe versanti pe Drumul National 57, pe Clisura Dunarii, iar traficul rutier a fost inchis, specialistii au decis sa mentina masura interzicerii circulatiei pentru inca cateva zile.

Angajatii de la drumuri au incercat sa degajeze soseaua, insa, expertii sustin ca fenomenul prabusirii de roci de pe munte va continua. Astfel, pentru siguranta, se va trece la lucrari de consolidare a blocurilor de piatra instabile. Soferii vor folosi o ruta ocolitoare.

Anuntul a fost facut de reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Pana in a doua jumatate a lunii februarie, traficul pe DN 57, in zona Berzasca, limita jud. Caras-Severin cu jud. Mehedinti, ramane inchis. Decizia a fost luata de o comisie de experti tehnici, formata din proiectant, beneficiar si consultant. Ca urmare a inspectiei tehnice, s-a constatat ca fenomenul de instabilitate a versantului este activ si nu sunt indeplinite conditiile pentru desfasurarea in siguranta a traficului rutier, fiind exclusa posibilitatea deschiderii circulatiei rutiere.

Saptamana viitoare, versantul va fi escaladat de alpinisti care vor verifica blocurile de stanca si vor executa lucrari de ranguire. Vor continua astfel, imediat ce conditiile meteorologie vor permite, lucrarile de curatare a materialului aflat in echilibru precar. in etapa urmatoare, se vor executa si operatiuni pentru derocarea blocurilor cu risc iminent de prabusire sau puternic fisurate.

In zona afectata de caderile de roci de zilele trecute de pe DN 57 la km 65+200 este in curs o lucrare de stabilizare si consolidare a versantilor, iar antreprenorul are obligatia de a interveni, in regim de urgenta, de fiecare data cand se constata o calamitate sau conditii fizice adverse, naturale sau artificiale.
‼️ Toate masurile sunt luate pentru ca traficul sa fie reluat in conditii de siguranta.

Pana la anuntarea unor noi masuri, se va circula deviat pe ruta anuntata anterior: DN 6 Orsova – DN 6 – DN 57B – Oravita – DN 57 – Moldova Noua”, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Sergiu spune:

    …, unde DN 57B, este si el afectat de surpări si căderi de stânci.