Opinia Timisoarei

Raman lacatele iubirii, se schimba complet Pasarela Indragostitilor la Timisoara. Cum ar putea arata noul pod pietonal care va costa 2 milioane si jumatate de euro. Foto

TIMISOARA. In aprilie, reprezentantii primariei inchideau Pasarela Indragostitilor de la Parcul Copiilor din Timisoara sustinand ca, din cauza degradarii, este nesigura pentru trecatori.

Consilierii locali au aprobat Studiul de Fezabilitate pentru modernizarea acestei treceri pietonale peste Bega, din dreptul Parcului Copiilor.

Urmeaza ca primaria sa lanseze o licitatie pentru gasirea unei firme care sa intocmeasca Proiectul Tehnic si sa asigure executia lucrarii care va costa 11 milioane de lei, adica 2,5 milioane euro din bugetul local.

CITESTE SI: Pasarela Indragostitilor de la Timisoara, prea mica pentru un cost atat de mare. Inginer constructor de la USR, indignat ca Primaria face podul pietonal cu 2 milioane de euro: Vad ca insistam pe preturile astea rupte de realitatea din piata

Au fost publicate si desenele realizate de cei care au facut Studiul de Fezabilitate.

Am urgentat pe cat posibil obtinerea de avize pentru a reface podul cat mai curand, deoarece se afla momentan intr-un stadiu avansat de degradare, cu infiltratii si structura de metal afectata de rugina.
Noul pod va fi accesibil pentru persoanele cu dizabilitati si va fi mai incapator decat cel de acum. Am inclus iluminat arhitectural si puncte de oprire la ambele capete„, a transmis viceprimarul Ruben Latcau.

Acesta a precizat si ca lacatele iubirii agatate de-a lungul timpului de balustrada veche a pasarelei de cuplurile de indragostiti care si-au jurat dragoste vesnica vor fi pastrate, cu tot cu grilajul de care sunt prinse.

Ramane de vazut cand se vor gasi si bani pentru realizarea podului, cel mai probabil ar putea fi prevazuti in bugetul de anul viitor.

 

Exit mobile version