Raluca Turcan anunta ca vin banii pentru Timisoara Capitala Europeana a Culturii. Bugetul a fost prejudiciat cu 6,5 milioane lei

TIMISOARA. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, care s-a aflat vineri la Timisoara, a declarat ca angajamentele facute de ministerul pe care il conduce, fata de proiectul Timisoara Capitala Europeana a Culturii, vor fi respectate, chiar daca a gasit bugetul ”prejudiciat cu aproximativ 6,5 milioane lei. Turcan promite ca cel tarziu la data de 1 august banii vor fi virati.

CITESTE SI: Sunt gata liniile de tramvai si trotuarele si avanseaza lucrarile la drum pe Calea Stan Vidrighin din Timisoara. Ultimele imagini de pe santier

”Angajamentele Ministerului Culturii fata de acest proiect, Capitala Europeana a Culturii, vor fi respectate, cu toate ca am gasit bugetul prejudiciat cu aproximativ 6,5 milioane de lei, bugetul alocat acestui proiect. Deficitul consta pe langa banii care nu existau fizic alocati pentru componenta de Asociatie Timisoara Capitala Culturala, existau si intarzieri la plata atat fata de Primarie, cat si fata de Consiliul Judetean pentru proiectele de investitii. Cert este ca astazi, aici, la Timisoara, pot sa spun ca cel mai tarziu la data de 1 august, contactul cu Asociatia Timisoara Capitala Culturala, in valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei, va fi semnat”, a anunat Raluca Turcan.

Ministrul Culturii a mai precizat ca investitiile ministerului, pentru Consiliul Judetean Timis, de 4,5 milioane lei isi vor gasi acoperire in luna august. Turcan a mai anuntat ca vor fi alocati 16,3 milioane de euro pentru viitorul Muzeu al Revolutiei de la Timisoara.

”Investitiile Ministerului Culturii pentru Consiliul Judetean, in valoare de aproximativ 4,5 milioane de lei, isi vor putea gasi acoperire prin transferul pe care il vom face cel mai tarziu la inceputul lunii august si in acelasi timp anunt ca in timpul mandatului scurt pe care il am, am reusit sa fac plata si catre componenta de investitii pentru proiectele culturale ale Primariei Timisoara. In acelasi timp, Ministerul Culturii deruleaza un amplu proiect de investitii si anume vom realiza Muzeul National al Revolutiei Anticomuniste din 1989. Ministerul va aloca 16,3 milioane de euro”, a declarat Turcan.

In ceea ce priveste numirea unui reprezentant in cadrul Ministerului Culturii care sa fie responsabil de proiectul Capitala Europeana a Culturii, Raluca Turcan a anuntat ca va analiza acest lucru.

”Tinem strans legatura si cu domnul Ovidiu Megan (directorul Asociatiei Tm 2023 – n.r.), vom verifica procedura de desemnat si daca procedura permite ca la mijlocul anului sa mai fie desemnat un responsabil, o voi face. Parteneriatul dintre minister si Asociatie nu au nevoie neaparat de o persoana cu nume si prenume ci el reiese din faptele concrete. Pentru ca stiu ce inseamna un proiect similar, m-am ocupat temeinic de proiectul Timisoara Capitala Europeana a Culturii, sa vad ce ii lipseste, ce trebuie urgentat, nu odoar cu titulatura”, a mai precizat Turcan.

Raluca Turcan a vizitat, la Timisoara, mai multe institutii de cultura, a avut intalniri cu responsabili din domeniul cultural si urmeaza sa participe, vineri seara, la spectacolul Infernal Comedy in care joaca actorul John Malkovich.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Dan A. spune:

  Acuma se screm sa dea restanta de 6,5 milioane lei, dar la anu’ (=an electoral) va curge cu bani, 16.5 milioane va dam, euro, nu lei!

 2. Titi Smenaru' spune:

  M.I.L.F……..

 3. Wanda89 spune:

  Daaa, curtulista Curcan se înfoaie, din păcate, și pe la Timișoara. Toți veșnicii sunt buni la toate. Am avut, până în 1989, un singur Ceaușescu. De atunci ne-am umplut de zeci sau sute de reziduuri, neo politicienii care fac de toate și fără de care nu se poate.

 4. Maresalul Ion Antonescu spune:

  O curwah si un hanalfabeth…..

 5. Mihai spune:

  Au dat o palmă la rahat, acum îl acoperă că mirosul este insuportabil. Poate după alegeri v-om avea cu ce să defilăm.

 6. NEW spune:

  @Dan A.: ati citit articolul ca la Radio Erevan. 6.5 milioane nu e cat are de gand sa dea Timisoarei, ci cat a gasit gaura in bugetul ministerului cand l-a preluat (dupa o guvernare PNL).