Noutati :

Rally-Kart Dumbravita 2013, auto-etapa surprizelor, abandonurilor si a spectatorilor furiosi! Vezi cine au fost castigatorii!

7 septembrie, 2013 - 10:12 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: SOCIAL
1

Raliul comunei Dumbravita s-a dovedit, si in acest an, una dintre cele mai dificile etape ale Campionatului Judetean de Automobilism si Timis, probele speciale extrem de riscante punand la grea incercare maiestria celor 44 de piloti si copiloti inscrisi in concurs.

Adrenalina specifica unei astfel de competitii nu s-a facut resimtita numai in randul concurentilor, ci si printre locatarii caselor adiacente traseului de la proba speciala numarul 2, respectiv perimetrul format de strazile Eroilor si Joszef Attila, care au incercat sa blocheze accesul bolizilor prin fata portilor de fier.

Interventia prompta a jandarmilor a potolit spiritele, insa raliul si-a urmat cursul firesc doar dupa ce traseul a fost curatat de obiectele contondente aruncate de prin curti.

Ghinionistul etapei a fost, din nou, pilotul francez Gilles Romain, a carui Renault Clio a refuzat sa porneasca inainte de start, insa in aceeasi zodie a nenorocului poate fi inclus si echipajul format din Rodica Lupei si Alina Popa, care a fost exclus din concurs dupa ce BMW-ul nestrunit indeajuns a doborat un jalon de siguranta. “Ne pare rau ca o greseala de pilotaj a dus la neclasarea pe podium a echipajului Rodica Lupei – Alina Popa, mai cu seama ca doamna Lupei vine tocmai de la Brad, din judetul Hunedoara, pentru a concura in Campionatul Judetean de Automobilism Timis. Stim ce inseamna acest efort, mai ales din punct de vedere financiar, de aceea am hotarat sa mai atenuam din supararea pricinuita de acest esec sportiv”, a subliniat Ladislau Giurisici, presedintele Comisiei de Automobilism si Karting Timis, la festivitatea de premiere, inainte de a-i inmana concurentei Rodica Lupei – care in viata de toate zilele indeplineste functia sef Statie CFR Brad – Premiul de fair-play “Schoko Baroque”.

Ghinionul nu a ocolit nici echipajele Mihoc – Stefana, Martincsek – Mone si Ciotau – Cotreant, care au fost fortate sa abandoneze competitia in timpul probei speciale nr. 3, desfasurata pe un traseu de macadam, pe strada Mures, din cauza unor subite defectiuni la suspensii.

“Dumbravita este a doua comuna din tara unde se organizeaza o etapa de automobilism, dupa Comlosul Mare, si pot sa va spun ca traseul de la proba speciala 1, de pe strazile din jurul bisericii, lung de peste doi kilometri, e tot ce se poate scoate mai mult, ca dificultate,  pentru o asemenea competitie”, a precizat Lola Giurisici la festivitatea de premiere, multumind autoritatilor pentru sprijinul total acordat organizatorilor sportivi. Cum era firesc, prezenta subprefectului de Timis, Liliana Onet, la partea de final a competitiei nu putea fi ignorata, de aceea maestrul de ceremonii s-a grabit sa-i acorde reprezentantei Guvernului in teritoriu o cupa si o diploma. “Ma bucur sa vad aici atat de multi concurenti tineri, ceea ce inseamna ca viitorul automobilismului timisean este asigurat”, a spus Liliana Onet, subliniind ca se simte foarte bine printre atatia piloti si copiloti de raliu.

Si daca tot am vorbit despre ghinionistii Rally-Kart Dumbravita 2013, trebuie sa-i mentionam si pe cei de la polul opus, pe cei mai fericiti dintre sportivi, care au reusit sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului. Este vorba despre echipajele formate din Giurisici – Rotaru, clasa I, Popa – Cosariu, clasa II, Krepelka – Kraus, clasa III, Borlovan – Zvanciuc, clasa feminin, dar si tinerii piloti Mihai Preunca, clasa debutanti, Victor Nagy, clasa Puffo Super Sport, Isabela Isac, clasa Super Sport Seniori, Roland Cighear, clasa Juniori si echipa Sport Masters Year 2013. Urmatoarele etape, decisive pentru stabilirea campionilor din 2013 pentru fiecare clasa, dar si la echipe, se vor desfasura la Timisoara, Lugoj si Comlosul Mare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. DIN NOU , AGAIN , DE NOUVEAU, OTRA VEZ ,DI NUOVO , CHOBA , WIEDER ,поново , 再次 , πάλι !!! SPORTIVII DIN CAMPIONATUL DE AUTOMOBILISM SI KARTING TIMIS AU DOVEDIT CA REPREZINTA VARFUL DE LANCE, CREMA AUTOMOBILISMULUI SI KARTINGULUI ROMANESC, PRIN SPECTACOLUL DEOSEBIT PE CARE L-AU REALIZAT IN ACEST WEEKEND IN DUMBRAVITA JUD.TIMIS,IN CADRUL UNUI RALIU CU 3 PROBE SPECIALE DE EXCEPTIE DEOSEBIT DE DIFICILE SI ATRACTIVE !! ESTE UN PRIVILEGIU FAPTUL CA AVEM ONOAREA DE A ORGANIZA CONCURSURI PENTRU ASEMENEA SPORTIVI CU UN PUTERNIC CARACTER SPORTIV SI DE FAIR-PLAY. BRAVO !!!!!