Noutati :

Raed Arafat, la Timisoara: Legislatia privind securitatea este stufoasa si trebuie schimbata!

19 martie, 2016 - 03:07 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Secretarul de Stat in cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat a declarat la Timisoara ca Romania are o legislatie stufoasa privind securitatea, dar ca putem face fata accidentelor colective.

Legislatia este foarte stufoasa. Anumite reglementari se regasesc in anumite legi sau in anumite ordine. Acum lucram sa punem aceste lucruri intr-un singur ordin, o singura lege. Lucram la documente care sunt mult mai concrete, mult mai coerente, astfel incat cine citeste documentul sa nu mai trebuiasca sa mai caute in inca zece documente”, a declarat Raed Arafat.

El a spus ca Romania poate face fata accidentelor colective.

dezbatere arafat

Romania, din punctul meu de vedere, are o capacitate de a face fata la astfel de evenimente mai buna decat acum cativa ani. Orice incident, orice situatie este unicat si nu se copiaza identic cu alta situatie. Capacitatea de a interveni in Romania este destul de mare. Acum depinde de unde apare situatia, in Bucuresti, Cluj, ori Timisaora, ori intr-un oras mic. Este imposibil ca fiecare oras mic sa aiba echipele de interventie pregatite sa intervina in cinci minute la un accident colectiv. Sistemul este adaptabil si flexibil”, a mai spus secretarul de stat.

Raed Arafat a participat, la Timisoara la o dezbatere despre sanatate si siguranta.

Eu cred ca evenimentul este extrem de important, mai ales pentru lectiile invatate de la altii. Au fost prezentari care au aratat aspectele de securitate, siguranta si prin ce trec alte tari. Colegul din Marea Britanie a fost genial la modul cum a trecut el prin diferite situatii si alti colegi prin diferite situatii. Sunt reguli care s-au invatat pe parcurs. Aspectul transformarii pompierilor din Marea Britanie in agentul care forteaza aplicarea anumitor reguli – acest lucru se intampla acum in Romania. Pompierii nu aveau arma suficient de puternica sa se impuna. De cand a inceput modificarea legislativa la mijlocul anului trecut pompierii au aceasta arma. Important este ca proprietarii sa inteleaga si ei aspectul de siguranta a cetateanului si sa o ia in serios. Ai doi parteneri care lucreaza impreuna. Daca ei lucreaza impreuna si realizeaza lucrurile corect nu mai ai ce sa te duci sa impui, sa amendezi sau sa inchizi un local. Cand nu se respecta aceste reguli ajungi la obligativitatea de a lua masuri”, a spus Raed Arafat.

Prima conferinta de siguranta si sanatate organizata in Romania a avut loc sambata la Timisoara. Dezbaterea, sub titulatura REHESACO, este organizata de echipa Revolution Festival, iar cei prezenti au discutat despre tragedii si au spus ca vor ca astfel de drame ca cea din Colectiv sa nu mai aiba loc. Invitatii au fost specialisti in domeniul securitatii din Europa, iar alaturi de ei ss-au aflat specialisti din Romania.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...