Raed Arafat a inaugurat Dispeceratul Unic pentru Situatii de Urgenta de la Timisoara. FOTO!

TIMISOARA. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a fost prezent la Timisoara pentru a inaugura oficial noul Dispecerat unic pentru Ambulanta, SMURD si pompieri. De acum inainte, echipajele acestor servicii vor fi coordonate dintr-o singura locatie.

Timisul a intrat, asadar, in randul judetelor care au adoptat sistemul de dispecerat unic. Noul sistem va ajuta la o coordonare mai buna si va reduce timpul de raspuns al echipajelor, spun specialistii. Opt dispeceri tehnicieni vor lucra in noul sediu. Acestia vor fi coordonati de un ofiter si de un medic al SMURD. Cu toate astea, fondatorul SMURD considera ca situatiile de urgenta ar fi gestionate si mai ales coordonate si mai eficient daca si dispeceratele politiei si ale jandarmeriei ar fi sub acelasi acoperis.

Odata cu implementarea noului sistem, toate masinile de interventie ale pompierilor si ale Serviciului SMURD au fost dotate cu GPS.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Daca am avea 100 de oameni ca omul asta,Raed Arafat in tara asta…..