Radu Toanca, consilier local al PSD: Degeaba te grabesti, daca nu ai plecat la timp. Insolventa Colterm ii costa pe timisoreni zeci de milioane de euro

TIMISOARA. Prima reactie, dupa anuntarea insolventei Colterm de catre primarul Dominic Fritz, vine de la consilierul local al PSD, Radu Toanca. Social-democratul spune ca insolventa a fost intarziata din motive politicianiste si ca ar fi trebuit anuntata in luna martie.

CITESTE SI: Dominic Fritz: Colterm intra in insolventa. E singura solutie si e necesara 

DEGEABA TE GRABESTI, DACA NU AI PLECAT LA TIMP!
Insolventa Colterm a fost intarziata din motive politicianiste si ii costa pe timisoreni zeci de milioane de euro.
I-am transmis primarului Timisoarei , Dominic Fritz, atat public, cat si in privat, atat in calitate de consilier municipal, cat si in numele PSD, inca de acum 8 luni, ca singura solutie de evitare a falimentului Colterm este demararea urgenta a unei proceduri transparente de insolventa cu un consortiu de firme de specialitate. Ca de obicei, sfatuit de “ specialistii” de care s-a inconjurat, inclusiv de cel care “la 3 dimineata, trezit din somn, are solutii pentru Colterm”, Dominic Fritz a refuzat aceasta solutie – pe care ne-o prezinta azi public ca pe o mare descoperire!-
Aceasta ezitare, care a “franjurat” bugetul Colterm – si asa anemic- cu sume importante, a generat pierderi de zeci de milioane de euro, care vor incarca la iarna factura pe care o deconteaza timisorenii. Astfel, s-ar fi evitat:
– amenda de 21 de milioane de euro
– punerea sub sechestru a intregului patrimoniu Colterm catre ANAF , pentru nerespectarea obligatiilor asumate prin OG 6/2019
-contractarea unor cantitati de carbune si gaz, scumpite de cateva ori in numai 8 luni
P.S: As fi salutat si nu as fi criticat conferinta de presa de astazi a domnilor Dominic Fritz si Ioan Silviu Dobosi, daca ea ar fi avut loc in luna martie a anului 2021!”, scrie Radu Toanca, pe Facebook.

Va reamintim, primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a anuntat intrarea Colterm in procedura de insolventa, decisa in Consiliul de Administratie luni. Cererea va fi depusa tot luni la instanta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Cosimo spune:

  Nu sunt fanul lui Toanca, dar are dreptate. Numai in Romania poate sa ajunga unul ca Latcau viceprimar.

  • intrebare spune:

   Toanca asta mananca din banii nostrii de vreo 12,14…16 ani (draq mai stie de cand e consilier local), fara sa faca nimic, absolut nimic! Mi-ar fi rusine sa mai vorbesc. Sub mandatul lui de consilier s-au intamplat aceste nenorociri.

 2. Solo spune:

  Mai Toanca, ziarist de doi bani, mare coconsiliet, COLTERM trebuia sa intre in absolventă acum multi ani.

 3. antipsd spune:

  Domnule psd ist , psd a ingropat tara,stie orice roman cu o oarecare judecata,exceptie oltenia si moldova si baraganul toate cu litere mici,insolventa trebuia ceruta nu din martie 2021 ci din martie 2015 poate.
  Nu am nici un partipri cu nici un partid.

 4. Reos spune:

  Domnul profesor trebuia să scoată mastodontul cu mulți ani în urmă din peisaj dar a mai fentat un pic ,la fente suntem primii în lume chiar acuma fentăm Covidul și sigur vom reuși.

 5. MU-kurel spune:

  Cata înțelepciune!
  Spune-i asta dobitocului care ne parchează la masa bogaților APRES:
  WELL july 14 sbura 1st jan 18 LIVACHE scotea primul 20 € euro bank note in his capacity as PM !! (eu ma privatozam: imi plac BANII nu peanuts)
  ACUM: gurita mare si ca poa va pica paray (verzi – la cati dobitoci tropaie cluless nu may pot estimări accurate, pe bune.) DAR, Anyway BAFTA decât ase may reușiți 🙂 da stii ce si may bine may tragi un nap linistiti ca prostii lucra pen voy cu spor: nati-o tie & dami-o mie: așteptînd ceva ceva de undeva … RAU E SA PROST, parca asa zicea hărnicool sas (LA o bere iece!) DA

  • Ciprian spune:

   Mama voastră de incompetenți și hoți ordinari !! Știați toti de ani de zile că e falimentar Colterm-ul și ați ,, tot tras de el ,, băgând alte zeci și zeci de milioane aiurea !!! Fritz , ESTI VINOVAT că NU ai luat mai repede decizia de insolventa !!

 6. Silverado spune:

  ICH :))

 7. Ernest spune:

  Cakat iece 🙂