Noutati :

Radio Timisoara trece la grila de toamna. Vezi ce emisiuni vor fi in acest sezon la cel mai reprezentativ radio pentru Timisoara!

6 septembrie, 2012 - 10:32 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
17

TIMISOARA. Radio Timisoara lanseaza la grila de toamna. Noul format vine cu mai multe surprize pentru ascultatorii timisoreni, incepand din 10 septembrie. Vor fi si realizatori noi de emisiuni, ore noi de difuzare si muzica de bun gust.

„Multe din emisiunile noastre vor avea un nou format si alti realizatori, altele vor avea ore noi de difuzare, muzica de bun gust va fi si mai riguros aleasa, culturii ii vom dedica zilnic un spatiu extins, iar informatiile vor fi difuzate mai prompt si vor fi accesibile pe o arie mai mare de receptie”, spune Liviu Dumitru, unul dintre membrii echipei Radio Timisoara.

Asadar, incepand din 10 septembrie, diminetile celor care au radioul acordat pe frecventele Radio Timisoara vor incepe altfel. Pe timisoreni ii vor binedispune in zilele lucratoare la „Expresul de dimineata” Lavinius Petreanu si Calin Petrescu, cu muzica atent aleasa, dar si informatii de care au nevoie. Pana la ora 8:00, acestea vor face referire la intreaga zona de vest, dupa care, in programul de pana la 10:00 transmis exclusiv pe FM, preponderent la judetele Arad si Timis. Nu vor lipsi informatiile din sport (6:30 si 9:30), principalele titluri din ziare analizate si comentate in direct la „Presa expres” (7:30), dar si „Invitatul diminetii”, care va intra in direct la 9:40.

O formula mai lejera, de inceput de weekend, are editia de sambata dimineata a emisiunii, care va fi realizata in continuare de Aurelian Teculescu.

Dupa stirile orei 10:00 (pe frecventele FM), revine in unda zilnic (deci si de luni pana vineri, asa cum era acum 17 ani) „Pop Matineu”, cea mai apreciata si longeviva emisiune dedicata muzicii de divertisment, realizata de Bogdan Puris. Emisiunea a insotit generatii de ascultatori in cei aproape 23 de ani de existenta, iar acum va putea fi auzita zilnic pe FM, iar in weekend si pe AM.

Pulsul vestului de tara va fi luat in „Miez de zi”, intre 11:00 si 13:00 (prima ora transmisa exclusiv pe FM), de catre Manuela Stanescu. Ascultatorii vor afla care sunt cele mai importante evenimente in derulare in vestul tarii si vor primi vesti despre evenimente culturale si de divertisment care se pregatesc pentru ziua in curs. Multe dintre informatii vor veni chiar in direct de la cei implicati in organizarea sau desfasurarea evenimentelor respective. In aceeasi emisiune incepem o actiune de promovare culturala si turistica a zonei de vest a Romaniei. Rubrica „Ghid turistic” ii va invita pe ascultatori in cele mai interesante si poate nestiute colturi ale Banatului, Crisanei si Ardealului. In 60 de secunde vor afla, de exemplu, povestea pe scurt a pietrei gravate din Piata Unirii sau istoria Palatului fostilor comandanti de armata din oras – obiective care merita cautate si cunoscute.

Informatiile prompte si muzica de bun gust va fi in continuare reteta mai vechii emisiuni transmise „Exclusiv FM”, care va fi realizata din toamna de Sergiu Galis, Sebastian Horvath si Liviu Dumitru.

„Dupa amiaza cu Radio Timisoara” este propunerea facuta ascultatorilor dupa radiojurnalul orei 16:00 de catre Mihaela Ioncelescu si Alice Moldovan. In drumul spre casa, timisorenii vor primi informatii obiective, o analiza complexa a evenimentelor din vestul tarii, reportaje, comentarii si, bineinteles, muzica. Emisiunea continua initiativa de promovare culturala regionala – seria „Calator prin cetate” ii invita pe ascultatori la o plimbare prin cetatile Banatului si Ardealului, insotiti de Sergiu Galis. Fiecare popas inseamna istorisirea unui eveniment mai putin cunoscut din trecutul acestei parti de tara.

La ora 17:30, redactia Radio Timisoara va deschide „Presa online” – o revista a portalurilor de stiri din vestul tarii. La 18:15, actualitatea zilei va fi cea care va propune „stirea editiei” – principala informatie a zilei analizata impreuna cu o personalitate cu expertiza in domeniu.

Toate aceste emisiuni FM transmise la Timisoara, intre 6:00 si 19:00, aduc informatia in direct si imediat in atentia ascultatorilor si isi propun promovarea culturala a regiunii de vest. Pe parcursul lor exista o binevenita alternanta a vocilor masculine si feminine.

In programele transmise exclusiv pe AM noutatea majora va fi spatiu dedicat zilnic culturii, care va fi extins zilnic la aproape o ora, intre 17:10 si 18:00. Emisiunea va fi realizata de Marius Pentelescu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 17comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Radioul este e penibil. nu poate fi ascultat.

 2. Da’ ia spune, man, ce asculti tu si iti place, farsele lu’ Buzdugan ???
  Sa vedem ce nu-i penibil la tine…

 3. Jiji, nu am zis ca prostiile lui Buzdugan sunt mai bune. Am zis doar ca aia sunt penibili, iar noul matinal facut de cei doi specialisti va suna exact ca un fm ieftin.

 4. bine jiji

 5. Este foarte interesant ca sunt prezentate doar emisiunile…protejatilor!Emisiuni ca ,,Un raspuns pentru fiecare,, -o emisiune sociala cu audienta!-realizata de Ioan Alexandru Tatar si Teodora Idvoreanu,,,Actualitatea in economie,, realizata de acelasi Ioan Alexandru Tatar sau reintroducerea concursului de cultura generala CAMPIONII INTREBARILOR (primul de acest gen realizat inca din anii’90-in premiera in Romania!-),si care va fi realizata in fiecare Curier de sambata seara intre 21,30-22,00, nu au fost anuntate in MAREA conferinta de presa!Nu e vina dumneavoastra ci a celor care au organizat-o!

 6. Cine?Liviu dumitru-olteanul ala prost care a pus pe butuci Radio Europa Nova si ne-a lasat pe drmuri cel putin 10 oameni care lucram in locul lui ,iar el il pupa in cur pe stelu si lua banii care ni se cuveneau?l-au luat fraierii aia de la radio timisoara?e clar o sa puna pe butuci si Radio Timisoara!!!

  • E dureros să vezi câţi îşi dau cu părerea fără a fi în cunoştinţă de cauză, mai trist este că unii mint cu neruşinare sau, şi mai grav, împrumută tot felul de identităţi sau cred că important pentru Timişoara sau Banat este locul naşterii, nu de când eşti aici şi ceea ce faci.
   Acest „nova”, dacă ar fi avut habar de radioul respectiv (Europa Nova) şi ar fi lucrat acolo, ar trebui să ştie cine au fost cei care au configurat emisia sau selectat şi pregătit primele echipe (şi au fost vremuri în care se difuzau pe 89.7 FM, în fiecare săptămână, emisiuni culturale, de muzică clasică, jazz, etc. ), dar şi faptul că în urmă cu peste zece ani … eu mi-am dat demisia de acolo, tocmai pentru că nu am vrut să colaborez cu sus-numitul Stelu (şi în câteva luni a plecat aproape toată echipa, asta spune multe! …), dar e mai simplu se pare să arunci cu noroi, inventând tot felul de mizerii 🙁
   De atunci (şi nu de câteva luni, cum s-ar putea înţelege) sunt la Radio Timişoara, am cred destule realizări legate de această perioadă (ca dovadă la concursul câştigat în primăvară nu am avut nevoie de mai ştiu-eu-ce susţineri politice, cum îţi închipuie încă unii) şi respect ideea de radio public şi pe cei care doresc (şi susţin) astfel de programe, nu adunătura de cârcotaşi din jur sau pe cei deranjaţi din leneveală. Nu înseamnă că sunt de acord cu fiecare lucru care s-a întâmplat sau se întâmplă, dar este logic faptul că este o muncă de echipă şi nu putem gândi toţi la fel: fiecare e normal să-şi asume responsabilitatea pentru propriile decizii, eu mi-o asum strict pentru ale mele. Ca la orice schimbare există şi nemulţumiţi , iar frustrările domnului Tătar nu cred că este normal să le discutăm în acest spaţiu (dar, pentru a nu crea confuzii, precizez că pleacă strict de la faptul că am decis vineri ca promo-urile pentru emisiunile Domniei Sale de pe AM să treacă pe la Horea Crişovan, cel care supervizează producţia noastră, după ce mai mulţi colegi au criticat spoturile trimise, care nu mai corespundeau ca sound şi lungime pentru FM). Mai mult, intenţionăm să promovăm aceste emisiuni mai mult decât o făceam până acum, atât pe frecvenţele FM şi Am, cât şi pe internet. Despre emisiunile difuzate exclusiv pe AM e adevărat că nu am scris foarte multe în comunicatul de presă (şi-aşa a ajuns, pe baza informaţiilor primite, la două pagini!) pentru că pe AM sunt mai puţine noutăţi (majoritatea se referă nu la emisiuni noi, ci cel mult la realizatori noi). În această privinţă Ioan-Alexandru Tătar a venit cu precizări, chiar vă invit să-i ascultaţi emisiunile şi să vă exprimaţi părerea în privinţa lor (! există deja multe laude pe guestbook-ul Radio Timişoara :). La fel ar fi putut critica oricine faptul că pe pagina de internet nu există de câteva săptămâni detalii decât despre emisiunile FM (inclusiv cele comune cu AM), dar iată că la ora când scriu aceste rânduri este vizibil în premieră şi programul transmis exclusiv pe AM (mai sunt necesare corecturi încă).
   Câte mii de ore de muncă stau în spatele programelor noastre, a paginilor de internet sau a altor demersuri (evident, totul se putea face mai bine!) e mai greu să-şi închipuie cârcotaşii pentru care şi scrierea în limba română e un chin. Pe cei care vor însă cu adevărat programe mai bune pe frecvenţele noastre îi aşteptăm cu deschidere la sediu (telefonul meu direct este 0256- 491020, între orele 15-16, dacă nu există urgenţe) sau în orice spaţiu virtual (de-asta am creat guestbook-ul, paginile de facebook, adresa cu [email protected] …, etc.), dar îi rugăm să vină şi cu argumente şi , de ce nu, propuneri concrete (cei care ne scriu ar fi să precizeze şi vârsta, pentru a înţelege şi cărei generaţii aparţin).
   Vă mulţumesc tuturor celor care credeţi în radioul public şi ne veţi ajuta să avem programe mai bune!împrumută tot felul de identităţi sau cred că important pentru Timişoara sau Banat este locul naşterii, nu de când eşti aici şi ceea ce faci.
   Acest „nova”, dacă ar fi avut habar de radioul respectiv (Europa Nova) şi ar fi lucrat acolo, ar trebui să ştie cine au fost cei care au configurat emisia sau selectat şi pregătit primele echipe (pe vremea când se difuzau pe 89.7 FM, în fiecare săptămână, emisiuni culturale, de muzică clasică, jazz, etc. ), dar şi faptul că în urmă cu peste zece ani … eu mi-am dat demisia de acolo, tocmai pentru că nu am vrut să colaborez cu sus-numitul Stelu (şi în câteva luni a plecat aproape toată echipa, asta spune multe! …), dar e mai simplu se pare să arunci cu noroi, inventând tot felul de mizerii 🙁
   De atunci (şi nu de câteva luni, cum s-ar putea înţelege) sunt la Radio Timişoara, am cred destule realizări legate de această perioadă (ca dovadă la concursul câştigat în primăvară nu am avut nevoie de mai ştiu-eu-ce susţineri politice, cum îţi închipuie încă unii) şi respect ideea de radio public şi pe cei care doresc (şi susţin) astfel de programe, nu adunătura de cârcotaşi din jur sau pe cei deranjaţi din leneveală. Nu înseamnă că sunt de acord cu fiecare lucru care s-a întâmplat sau se întâmplă, dar este logic faptul că este o muncă de echipă şi nu putem gândi toţi la fel: fiecare e normal să-şi asume responsabilitatea pentru propriile decizii, eu mi-o asum strict pentru ale mele. Ca la orice schimbare există şi nemulţumiţi , iar frustrările domnului Tătar nu cred că este normal să le discutăm în acest spaţiu (dar, pentru a nu crea confuzii, precizez că pleacă strict de la faptul că am decis vineri ca promo-urile pentru emisiunile Domniei Sale de pe AM să treacă pe la Horea Crişovan, cel care supervizează producţia noastră, după ce mai mulţi colegi au criticat spoturile trimise, care nu mai corespundeau ca sound şi lungime pentru FM). Despre emisiunile difuzate exclusiv pe AM e adevărat că nu am scris foarte multe în comunicatul de presă (şi-aşa a ajuns, pe baza informaţiilor primite, la două pagini!) pentru că pe AM sunt mai puţine noutăţi (majoritatea se referă nu la emisiuni noi, ci cel mult la realizatori noi). În această privinţă Ioan-Alexandru Tătar a venit cu precizări, chiar vă invit să-i ascultaţi emisiunile şi să vă exprimaţi părerea în privinţa lor (! există deja multe laude pe guestbook-ul Radio Timişoara :). La fel ar fi putut critica oricine faptul că pe pagina de internet nu există de câteva săptămâni detalii decât despre emisiunile FM (inclusiv cele comune cu AM), dar iată că la ora când scriu aceste rânduri este vizibil în premieră şi programul transmis exclusiv pe AM (mai sunt necesare corecturi încă).
   Câte mii de ore de muncă stau în spatele programelor noastre, a paginilor de internet sau a altor demersuri (evident, totul se putea face mai bine!) e mai greu să-şi închipuie cârcotaşii pentru care şi scrierea în limba română e un chin. Pe cei care vor însă cu adevărat programe mai bune pe frecvenţele noastre îi aşteptăm cu deschidere la sediu (telefonul meu direct este 0256- 491020, între orele 15-16, dacă nu există urgenţe) sau în orice spaţiu virtual (de-asta am creat guestbook-ul, paginile de facebook, adresa cu [email protected] …, etc.), dar îi rugăm să vină şi cu argumente şi , de ce nu, propuneri concrete (cei care ne scriu ar fi să precizeze şi vârsta, pentru a înţelege şi cărei generaţii aparţin).
   Vă mulţumesc tuturor celor care credeţi în radioul public şi ne veţi ajuta să avem programe mai bune!

   • (scuze pentru dublarea textului după reintroducerea codului de validare)

 7. din nefericire tatar are dreptate. liviu dumitru este un idiot care vorbeste mult si nu spune nimic. in plus si pute. se vedeti hahaiala de dimineta cu cei doi maimutoi escu si eanu. petrescu ala a fost dat afara de la profm de o gagica de 21 de ani care i-a dat fum si l-a scos de pe post, apoi a plecat del R21. petrescu n-a citit o carte in viata lui si e mandru de treaba asta. Petreanu e un ilustru anonim, la care ultimele aparitii pe radio s-au produs pe vrema inceputurilor radio-nova. radioul public din timisoara se va duce dracului, si asta acum va fi accelerata datorita unui management prost. in fapt este vorba de lipsa de management. noul presedinte de la bucuresti poate sa stie el meserie, insa cu actualii manageri din radio nu are cum sa faca nimic. cel putin asta de la timisoara trebuie dat afara si expulzat din tara la ce a facut din radio timisoara. jale!

  • „hey„ tu pari a fi din interior( adica radio timisoara ), sa-ti fie rusine daca asa o fi si pentru ca esti frustrat si anaflabet (reciteste textul, mie nu-mi suna romaneste )asta ca sa nu-i mai faci pe alti, dar invidia il cuprinde intotdeauna pe cel incopentent. Ce iti propun eu mai „hey „ ca sa iti treaba „durerea „ , spanzura-te impreuna cu tatar sudoarea de care e mandru ( acel taximetrist radiofosnist Ioan alexandru tatar )si mai apoi fii bucuros , ai scapat !

 8. cat gunoiul de la conducerea astora nu se schimba, indivizi ca liviu dumitru sau petrescu trebuie suportati acolo. oamenii capabili sunt dati afara si adusi sa vb pe post niste inculti.

 9. pentru POPIV: daca ai coloana vertebrala si bun simt(desi …ma indoiesc!) vino la studio cauta-ma sa discutam ca doi barbati-eu cel putin ma consider!- fata in fata!Te legi de faptul ca eu sunt (SI!) taximetrist?Nesimtitule,a munci nu este o rusine,sa stii|!Eu cel putin muncesc IN PLUS in Timpul meu liber pentru a ma apropia ,cat de cat,cu banii de ceea ce au altii primit pe tava sau cu pilele de care eu nu am avut parte |NICIODATA!Eu greu sa pui in balanta munca,onestitatea si cinstea cu …restul,nu-i asa?Vrei o dovada ?Eu m-am semnat si nu m-am ascuns dupa un pseudonim …pervers,ca tine!

 10. Tatar, sapa pana dai de apa.

 11. Eu cu familia mea suntem cei mai mari manageri de radio din tara. Cui nu-i convine sa-si dea demisia. Mie mi se rupe de ei. Eu am camarila mea si restul sa moara de foame. Eu am salar baban, trec de la un partid la altul cum vreau, ca politicienii sunt niste fraieri, nevasta e profesionist de exceptie, asa ca fac ce vrea, nu intreb pe nimeni.

 12. radio timisoara este super cu matinalul asta , am ascultat si in sfarsit avem cu ce ne laauda noi cei din vestul tarii petreanu si petrescu sunt cei mai potriviti asa ca e okk .

 13. Păcat că băieții ăia 2 se hăhăie în neștire și vorbesc muuuult prea mult. Și de ce mai multe ori, prost. Nu văd cum ar putea-o interesa pe nana Marie unde își găsește cutare și cutare videoclip pe youtube, de exemplu. Și ar trebui s-o lase mai moale cu „știți cum zic”, că e rostit la fiecare minut jumate. La fel, și dialogurile intre Petrescu și Petreanu, mai scutiți-ne. Eu mai astept o saptamina, după care mă mut pe orice alt FM, că nu-i prea mare diferență.

 14. Iata ca rahatul care este ,,produs,, de gunoaie politice precum liviu -olteanul si teculescu -presul nasei PUTE! Adica s-a transformat cu fiecare zi care a trecut intr-un rahat TOT MAI MARE! Ascultati de …scarbele de la PSD si nu o sa mai asculte nimeni ceea ce a fost odata RADIO TIMISOARA LIBERA acum…ocupata de DOBITOCI!!!