Opinia Timisoarei

Radarele din trafic, omologate si certificate la Timisoara. Cand incep amenzile si de ce e furios Nicolae Robu pe seful de la Rutiera

TIMISOARA. Seful Politiei Rutiere Timis, in colimatorul primarului Timisoarei, Nicolae Robu.

CITESTE SI: Tot mai multe locuri din Timisoara ocupate de migranti. Unde au fost gasite alte grupuri de refugiati 

Edilul sef este furios pe cms sef Petru Rumega pentru ca agentii sai din subordine nu se folosesc inca de imaginile preluate de pe strazi de sistemul de Trafic Management ca sa-i amendeze pe soferii indisciplinati.

Aceasta, spune Nicolae Robu, in conditiile in care municipalitatea ar fi inaintat Politiei Rutiere o instiintare potrivit careia pentru radare ar fi fost obtinute toate omologarile si certificatele necesare.

Vedeti ce sunt in stare sa faca acesti bizoni (n.r. arata soferi filmati trecand pe rosu si provocand accidente). Pun in pericol viata unor oameni nevinovati. De la Serviciul Rutier nu vedem preocuparea la care m-as fi asteptat. Eu daca as fi activat acolo, ii amendam si nu aveau decat sa mearga in instanta. Spun (n.r. reprezentantii Politiei Rutiere) ca nu e in regula ca radarele sunt omologate, toate sunt omologate, dar doar la nivel de lot. Tu sa ai documente de certificare a calitatii, de omologare in bloc pentru 7 radare, dar nu e bine ca trebuie sa fie pentru fiecare in parte. Acum sunt omologate si fiecare in parte. Vin unii si spun ca nu le putem face nimic. In ce tara traim?”, explica Nicolae Robu.

Cat priveste folosirea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din intersectii, politistii ar trebui sa-si trimita oameni la centrul de comanda al Sistemului de Trafic, care sa stea si sa se uite si ei la monitoare, in ture, crede primarul Nicolae Robu.

Nu putem sa le dam acces la toata baza de date non-stop cum vor ei. Pentru ca exista reguli de gestiune a acelor informatii. Dar sa vina oameni mandatati de ei si sa faca de permanenta in centru si vor avea acces instantaneu la toate informatiile de interes„, a mai spus Nicolae Robu.

Acesta a sustinut ca Serviciul Politiei Rutiere Timis ar fi cerut reorientarea camerelor de supraveghere din intersectii.

S-a spus ca nu e normal ca ele sa prinda si ce se intampla dincolo de intersectie. Informatiile inregistrate de aceste camere ale noastre au fost si vor fi utile pentru alte structuri ale politiei, care lupta cu raufacatori si de alt gen. Noi avem posibilitatea sa inregistram pe o arie mai larga si vine Politia Rutiera si spune <Nu>, restrangeti, sa nu se vada ce se intampla pe trotuare si la intrari in blocuri. E normal asa ceva?„, s-a intrebat Nicolae Robu.

Primarul Timisoarei il mai acuza pe seful Politiei Rutiere ca face jocuri politicianiste si pune bete in roate proiectului Primariei.

Exista si omologare si vreau sa vad interventie ferma a politiei, nu discursuri populiste, adica care sunt marcate de o pozitie politica inadmisibila pentru un politist. Tot ce a facut acest domn sef de serviciu arata o pozitionare politica, pentru ca in permanenta a obstructionat tot ce am incercat noi sa facem de la Primaria Timisoara. Totul. Deocamdata, din punctul meu de vedere, nu este de buna credinta, când eu vad ca pot sa moara oameni si aud ce spune cel care ar trebui sa fie mai preocupat decât mine de securitarea traficului. Am mari indoieli asupra bunei credinte a persoanei„, a sustinut Nicolae Robu.

Reprezentantii Inspectoratului Politiei Timis au refuzat sa comenteze declaratiile primarului Nicolae Robu.

Seful Politiei Rutiere Timis, cms sef Petru Rumega a oferit insa nu demult explicatii pe larg cu privire la momentul in care vor incepe sa fie amendati soferii la Timisoara, in baza radarelor si imaginilor din Sistemul de Trafic Management, AICI.

Exit mobile version