Noutati :

Putine firme de IT vor sa intre in Incuboxx, incubatorul de afaceri construit la Timisoara cu policarbonat din Elvetia

22 ianuarie, 2015 - 11:06 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Au investit 4 milioane de euro intr-un incubator de afaceri modern, insa nu gasesc chiriasi. Vorbim despre reprezentantii Primariei Timisoara, care se misca cu incetinitorul in incercarea de a umple spatiile din Incuboxxul de pe Calea Circumvalatiunii.

Desi cladirea construita cu policarbonat din Elvetia si cu sala de fitness si panou de catarare a fost inaugurata inca din luna aprilie a anului trecut, iata ca municipalitatea n-a reusit nici pana in zi de astazi sa gaseasca o firma care sa o administreze. Primarul Nicolae Robu ar fi vrut s-o dea in grija Universitatii de Vest si a Universitatii Politehnica, insa rectorii celor doua unitati de invatamant au refuzat sa se complice.

Primaria Timisoara s-a vazut asadar nevoita sa organizeze o licitatie pentru gasirea unei societati care sa o administreze, termenul de depunere a ofertelor si deschiderea acestora fiind in 27 ianuarie. Intre timp, s-a dat drumul si la depunerea solicitarilor de catre reprezentantii firmelor care ar dori sa-si mute sediul pe Circumvalatiunii. Doar 6 s-au aratat interesati, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

In primele doua etaje, in cele 24 de sali existente vor intra firme care se afla in etapa de consolidare, iar la etajele III si IV, in cele 30 de sali existente vor functiona firme aflate in etapa de incubare.

Pentru a putea primi solicitari in incercarea de a ocupa spatiile, reprezentantii municipalitatii au decis sa angajeze cateva persoane care sa administreze cladirea.

„Pana la semnarea contractului de prestari servicii de administrare Incuboxx au fost angajate, prin conventie civila, 5 persoane in vedere administrarii infrastructurii de afaceri – conform indicatorilor proiectului din cererea de finantare. Acest indicator trebuie indeplinit pana la 25 ianuarie 2015, termenul de finalizare a perioadei de implementare a proiectului”, ne-a declarat Pintilie.

Pana in 24 ianuarie 2016, reprezentantii primariei sunt obligati sa aiba ocupate aproape jumatate din spatiile din Incuboxx, mai exact 47,3%, potrivit cerintelor Uniunii Europene, incubatorul de afaceri fiind realizat cu fonduri de la UE. Contractul de finantare expira in 24 ianuarie 2020.

„La finalizarea celor 5 ani de valabilitate a contractului de finantare ocuparea spatiilor din Incuboxx trebuie sa fie de 96,9%. Spatiile se inchiriaza doar firmelor care au domeniul de activitate in IT”, ne-a mai declarat purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara.

Vedeti aici conditiile care trebuie sa le indeplineasca firmele ce vor sa intre in Incuboxx!

CITESTE SI: FOTO! Cum arata in interior Incuboxx, incubatorul de afaceri de pe Circumvalatiunii: sala de fitness, panou de catarare si policarbonat din Elvetia in loc de pereti exteriori!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...