Noutati :

Puterea pierde un parlamentar! Senatorul PDL Mircea Cinteza demisioneaza din Parlamentul Romaniei

7 decembrie, 2011 - 11:45 AM
Autor: Anonim      
Categorie: POLITIC
0

Un senator PDL paraseste Senatul. Mircea Cinteza a anuntat miercuri in plen ca demisioneaza din calitatea de parlamentar incepand cu 9 decembrie. Asta deoarece a fost ales in conducerea Colegiului Medicilor Bucuresti.

„Va multumesc pentru toti anii in care am lucrat impreuna si in care am fost mandru ca fac parte din aceasta institutie”, le-a spus Mircea Cinteza colegilor sai senatori.

Mircea Cinteza, in varsta de 51 de ani, este de profesie medic, lucrand la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde este sef de clinica. El este si profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Cinteza a fost presedintele Colegiului Medicilor din Romania, in perioada 1997-2007. In perioada 29 decembrie 2004 – 22 august 2005, Mircea Cinteza a fost ministru al Sanatatii in Cabinetul Tariceanu.

El este la al doilea mandat de senator. In actuala legislatura a fost ales in colegiul uninominal 4 din Circumscriptia electorala nr.03 Arges.

In 2000, Mircea Cinteza a intrat in PNL. In decembrie 2006 a trecut la PLD, devenind membru al Partidului Democrat Liberal odata cu fuziunea PD cu PLD.

In 27 ianuarie 2011, ANI informa ca a constatat starea de incompatibilitate in care se afla senatorul PDL Mircea Cinteza, deoarece pe langa calitatea de parlamentar a detinut si mai multe functii de conducere in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Cinteza a contestat actul administrativ emis de ANI privind incompatibilitatea sa la Sectia de contencios administrativ.

In 2 noiembrie 2011, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat ca senatorul PDL Mircea Cinteza este incompatibil cu functia de sef de clinica, instanta respingand contestatia doctorului fata de decizia Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Decizia instantei putea fi atacata cu recurs la ICCJ.

In aprilie 2010, ANI a inceput verificarea averilor si intereselor mai multor senatori suspectati de incompatibilitate dupa ce au primit derogari de la Comisia Juridica din Senat, care le-a permis sa ocupe, concomitent cu functiile de parlamentar, si alte pozitii de conducere in institutii publice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...