Noutati :

‘Putem gestiona deschiderea anului scolar’. Nelu Tataru anunta conditiile ce trebuie indeplinite la inceperea cursurilor

4 septembrie, 2020 - 09:23 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
1

Ministrul Sanatatii Nelu Tataru a vorbit din nou despre anul scolar care sta sa inceapa si provocarile care apar o data cu revenirea elevilor la cursuri.

CITESTE SI: Scoala sa inceapa online din 14 septembrie, iar revenirea in clase a elevilor sa se faca la 1 octombrie. Scenariul, analizat de Guvern 

Seful de la Sanatate crede ca reluarea activitatii in scoli poate fi gestionata corect, daca se respecta masurile impuse. Autoritatile locale au fost lasate sa aleaga cele mai bune scenarii pentru inceperea cursurilor, iar acest lucru ar trebui sa duca la o incepere in conditii aproape normale a anului scolar.

S-a decis ca ultima evaluare sa o avem pe 7 septembrie, aceasta evaluare sa ajunga la autoritatile locale, iar Consiliile de Administratie, de pe 7 pana pe 10 septembrie, sa decida, propunand CJSU scenariul care poate fi aplicat efectiv in acea unitate scolara. Am lasat libertatea autoritatilor locale, DSP-urilor locale, ISJ si Consiliilor de Administratie a unitatilor scolare de a decide care este scenariul cel mai corect de aplicare in fiecare unitate scolara in parte. Speram ca adaptarea scenariului la fiecare unitate scolara, cu respectarea regulilor de igiena, distantare, portul mastii, aplicarea orarului, in asa fel incat sa nu avem acele aglomerari pe holuri, in curtea interioara, sa duca la o incepere si o desfasurare a anului scolar in conditii cvasi-normale”, a declarat, vineri, la Antena 3, Nelu Tataru.

Ministrul Sanatatii considera ca daca vor fi respectate regulile, nu vor fi mari probleme.

Orice masura de relaxare a dus la o crestere pe care ne-am asumat-o, dar ne-am asumat-o în condiţiile respectprii acelor norme de funcţionare si desfasurare a acelei masuri de relaxare. Noi putem gestiona aceasta reluare a activitaţii în scoala, dar cu condiţiile pe care le-am expus. Sunt reguli care trebuie pastrate. (…) Evaluarile de pana acum ne arata ca mentinem un platou de vreo 3 saptamâni, un platou care are toate sansele sa ramâna asa, in conditiile in care respectam regulile. Cresterea pe care o vom putea percepe in urmatoarea perioada va mentine acei dinti de fierastrau ai acestui platou”, a mai completat ministrul.

Si premierul Ludovic Orban a vorbit despre inceputul noului an scolar. Acesta a spus ca Guvernul a luat in discutie si o varianta conforma careia la 14 septembrie elevii sa inceapa scoala online, iar abia de la 1 octombrie sa revina in clase.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. „Am lasat libertatea autoritatilor locale, DSP-urilor locale, ISJ si Consiliilor de Administratie a unitatilor scolare de a decide care este scenariul cel mai corect de aplicare in fiecare unitate scolara in parte.”
    Sursa sigura de realizare: In parcuri, la locurile de joaca se vor amenaja casute cu inscriptia Scoala si copii vor testa cele mai bune variante de accesare a casutelor.