Noutati :

Puscasi marini americani, intr-o ampla desfasurare de forte militare, cu armament de lupta, nu departe de Timisoara!

4 septembrie, 2015 - 11:11 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

ARAD. Sunetul armelor se va auzi zile intregi la aproximativ 100 de km de Timisoara, unde se desfasoara un amplu exercitiu militar.

550 de militari din Comandamentul Brigazii 18 Infanterie „Banat“ si structurile subordoate participa, in zona localitatilor Dud-Taut din judetul Arad,  la exercitiul „SOMES 15“, in perioada 7-18 septembrie.

Militarii vor executa exercitii de comandament cu transmisiuni in teren si trageri de lupta cu diferite tipuri de armament.

soldati-armata

Scopul general al exercitiului este de a antrena participantii in planificarea si conducerea operatiilor defensive de nivel tactic. In vederea realizarii pregatirii intr-un mediu multinational aliat, alaturi de militarii romani se instruieste si o subunitate de infanterie marina a United States Marine Corps Forces Europe din cadrul Black Sea Rotational Force.

Activitatile de instruire ca cele programate in exercitiul „SOMES 15“, de cea mai mare anvergura si complexitate organizatorica desfasurate pana acum de Brigada 18 Infanterie „BANAT“, conduc la mentinerea si dezvoltarea capacitatii operationale a structurilor noastre militare si la promovarea de catre Romania a stabilitatii regionale. Antrenarea unei subunitati de infanteristi marini americani alaturi de militarii romani este dovada permanentizarii cooperarii in domeniul operational si se adauga la acest nivel, eforturilor aliate de asigurare a securitatii regionale.

cadeti-soldati-recruti-armata

Actorii din scenariul exercitiului „SOMES 15“  sunt fictivi. Asemanarile intamplatoare din scenariul exercitiului cu vreo situatie trecuta sau prezenta din contextul geopolitic international au stricta legatura cu nevoile practice ale antrenamentului militar. Reale sunt doar structurile armate proprii, astfel incat pe baza pregatirii anterioare si a celei accumulate prin desfasurarea exercitiului, acestea sa fie in masura ca in situatii de criza sau pe timp de razboi, sa poata sa-si indeplineasca misiunile pentru care au fost destinate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...