Noutati :

Puscarie pana la 1 an! Operatiunea Foc de Artificii, in plina desfasurare la Timisoara si in judet

3 decembrie, 2016 - 12:19 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Ampla desfasurare de forte in Timisoara si in judet dupa ce a fost declansata Operatiunea Foc de Artificii.

CITESTE SI: Reglare de conturi? Masini incendiate intr-o parcare dintr-un oras din Banat

Politistii sunt in alerta si au pornit actiunea de scotocire prin localitatile din intreg Timisul, in incercarea de a-i depista pe cei care incalca legea.

Operatiunea, care va tine pana in 4 ianuarie vizeaza depozitele clandestine de petarde si artificii pe care ‘comerciantii’ le pregatesc de vanzare in perioada urmatoare cand sunt la mare cautare.

In primele zile, politistii au facut, la nivel national, peste 500 de activitati preventive in scoli, au verificat 164 de persoane fizice si juridice autorizate, au efectuat 365 de actiuni si controale in complexe comerciale, piete si alte spatii.

CITESTE SI: Ceremonie de SCHIMBARE de GARDA la Timisoara, ca acum 300 de ani, in Cetate! Uniformele unitatii militare imperiale, aproape gata! Cine le-ar putea imbraca? 

Au fost constatate 44 de infractiuni, fapte pentru care sunt cercetate 50 de persoane. De asemenea, au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale, in valoare de 8.500 de lei.

Totodata, au fost confiscate 122 de kilograme de articole pirotehnice, iar intr-unul din cazuri a fost retrasa autorizatia.

colaj-artificii-ilegale

Politistii reamintesc ca NU este permisa folosirea articolelor pirotehnice in urmatoarele situatii:

a) intre orele 24.00 si 06.00, cu exceptia evenimentelor de interes local, national sau international, in baza aprobarii autoritatilor locale;

b) la o distanta mai mica de 50 de metri de constructiile de locuinte cu pana la 4 niveluri si la mai putin de 100 de metri fata de cele cu peste 4 niveluri;

c) la o distanta mai mica de 500 de metri de instalatiile electrice de inalta tensiune, de locurile de depozitare si livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalatiile de gaze.

d) la o distanta mai mica decat cea prevazuta de reglementarile in vigoare pentru obiectivele chimice si petrochimice ori pentru alte obiective care prezinta pericol de incendiu sau explozie;

e) in locurile in care exista riscul producerii de alunecari de teren, avalanse sau caderi de pietre;

f) pe drumurile publice deschise circulaiei rutiere, pe aleile pietonale si in spatiile deschise cu aglomerari de persoane;

g) la o distanta mai mica de 500 de metri de paduri.

Totodata, in conformitate cu legislatia in vigoare, este permisa organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 si 4 numai in conditiile in care exista acordul primariei, al inspectoratului pentru situatii de urgenta judetean si avizul inspectoratului judetean de politie pe a carui raza se executa jocurile respective.

Orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 si P1 catre persoane cu varsta sub limita prevazuta de lege, respectiv 18 ani, precum si comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni, constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...