Opinia Timisoarei

Punerea in alerta a fortelor nucleare, ordonata de Putin. Zelensky anunta ca e dispus sa negocieze pacea si in Belarus

Vladimir Putin a ordonat ministrului Apararii, Serghei Soigu, sa ridice gradul de alerta pentru fortele nucleare, dupa ceea ce el a acuzat ca fiind „declaratii agresive din partea tarilor NATO”, scrie digi24.ro.

CITESTE SI: Continua sanctiunile impotriva Moscovei. Mai multe banci rusesti, excluse din platforma SWIFT. Rezervele valutare ale Rusiei, blocate prin inghetarea activelor Bancii Centrale 

Dragi colegi, vedeti actiunile neprietenoase ale tarilor din Vest in ceea ce priveste partea economica, despre care stim cu totii, dar inaltii oficiali NATO se exprima agresiv la adresa Federatiei Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apararii si sefului marelui stat major sa treaca fortele de descurajare a Armatei intr-un regim special de alerta”, ar fi spus Vladimir Putin.

In acelasi timp, presedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a anuntat pe retelele de socializare ca o delegatie din tara asta este dispusa sa mearga fie si in Belarus pentru a negocia incheierea pacii.

Rezultatul unei conversații cu Alexander Lukasenko. Am convenit ca delegatia ucraineana sa se intalneasca cu rusii fara conditii prealabile la granita ucraineano-belorusa, in zona raului Pripyat. Alexander Lukasenko si-a asumat responsabilitatea ca in timpul deplasarii, negocierilor si intoarcerii delegatiei ucrainene, toate avioanele, elicopterele si rachetele plasate pe teritoriul Belarusului sa ramana la sol„, a scris Volodimir Zelenski.

Ramane de vazut cand anume se vor desfasura aceste negocieri de pace.

Foto: betootaadvocate.com

Exit mobile version