Opinia Timisoarei

Punct final in ancheta legata de prabusirea portii de intrare in Timisoara la furtuna teribila din 2017, in urma careia un tanar a murit

TIMISOARA. La mai bine de 5 ani de la moartea unui tanar de 24 de ani peste care s-a prabusit o poarta de intrare in Timisoara in timpul teribilei furtuni din 17 septembrie 2017, procurorii au reusit sa finalizeze ancheta.

CITESTE SI: Firma familiei arhitectului-sef al Timisoarei, Gabriel Almajan, a proiectat 3 blocuri la o distanta de sapte ori mai mica decat cea legala fata de terenul invecinat 

5 persoane, printre care patronul firmei care reabilitase poarta de pe Calea Lugojului, si trei angajati din Primaria Timisoara, au incheiat acord de recunoastere a vinovatiei, pentru trei ani de inchisoare cu suspendare, noteaza colegii de la Radio Timisoara.
Dosarul a fost trimis in instanta pentru validarea acordului.

Un acord de recunoastere a vinovatiei pentru amenda penala de 80.000 lei a incheiat si firma Stareto, cea care a realizat lucrarea de renovare a portii inainte de prabusire.
O a saptea persoana cercetata in dosar a refuzat sa incheie un acord de recunoastere a vinovatiei, iar aceasta a fost trimisa in judecata. Procesul se va desfasura la Judecatoria Timisoara.

Va reamintim, in timpul furtunii violente din seara zilei de 17 septembrie 2017, poarta de intrare in oras, recent reabilitata la acea vreme, s-a prabusit pe masina unui tanar de 24 de ani, student la Medicina, care a murit pe loc. Atat aceasta poarta, de pe Calea Lugojului, cat si cea de pe Calea Aradului, care au fost refacute identic, fusesera modernizate in 2015 cu 50.000 de euro fiecare. Lucrarile au fost platite din bugetul local catre firma Stareto SRL care a avut, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu municipalitatea.
Ancheta a scos la iveala faptul ca reabilitarile au fost realizate fara respectarea procedurilor legale.

Exit mobile version