Noutati :

PSD voteaza bugetul, dar vrea sa scoata de pe lista metroul si fantana cantatoare si sa mute Primaria Timisoara din centru

22 februarie, 2018 - 02:22 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
2

TIMISOARA. Social-democratii din Timisoara vor vota bugetul orasului, pe acest an, in sedinta de plen de vineri, dar au anuntat ca vor depune o serie de amendamente.

CITESTE SI: Cele mai periculoase cartiere din Timisoara. Si tu locuiesti intr-unul dintre ele?

Primul amendament se refera la mutarea Primariei Timisoara din centrul orasului.

Daniel Idolu, liderul consilierilor locali din cadrul CLT, spune ca orasul este aglomerat in centru din cauza ca toate institutiile administratiei locale sunt concentrate in aceasta zona.

Mesajul nostru este unul pozitiv. Ce a fost a fost, s-a lucrat gresit, se pare ca anul acesta e o orientare mai realista a bugetului. Vom depune niste amendamente, unele pentru eliminarea unor obiective care consideram ca nu sunt oportune in acest moment. Propunem un studiu pentru ca orasul e aglomerat in centru si nu acuzam pe nimeni, e o realitate pe care trebuie sa o recunoastem. Unul dintre motivele pentru care e aglomerat centrul e ca serviciile primariei se afla in centru. Propunem elaborarea unui studiu de prefezabilitate si fezabilitat pentru ca in zona Vidrighin sa se contruiasca un centru, o cladire de birouri moderna, care sa aiba la un loc primaria, Aministratia Fiscala si alte institutii din subordine„, a declarat Daniel Idolu.

Liderul social- democratilor din CLT spune ca in actuala cladire a Primariei Timisoara de pe C.D. Loga pot fi organizate sedintele de consiliu local, vernisaje sau aici pot fi primite delegatiile oficiale.

Social-democratii vorbesc despre aceasta idee inca de anul trecut, insa abia acum fac o propunere concreta.

PSD Timis vrea sa se elimine din buget si studiul de fezabilitate pentru metrou. De asemenea, social-democratii propun construirea unei centuri feroviare.

Propunem sa se elimine studiul de fezabilitate pentru metrou. Se ajunge la un miliard de euro, fara sa discutam de deranjul care s-ar face pentru oras. Sunt proiecte utopice care nu au nicio legatura cu viziunea. Un miliard de euro e bugetul pe nu stiu cati ani pentru autostrazi. Propunem sa realizam o problema vizavi de congestia in trafic: o centura feroviara care sa plece din Giroc/Buziasului – costa 700.000 de euro km de cale ferata – sa treaca prin sudul orasului, cu legaturi la transportul urban si se poate inchide la Remetea, mai departe spre Gara mica. Este un proiect realizabil cu 15-20 milioane, adica mult mai ieftin„, a explicat Idolu.

Social-democratii nu sunt de acord nici cu fantana muzicala propusa de primarul Nicolae Robu si cer sa se contruiasca fantani mai mici in toate cartierele orasului. Mai mult, spun ei, locatia din Parcul Botanic nu este potrivita, deoarece acolo, in apropiere, se afla un spital si un camin de batrani.

Nici proiectul de construire a unei sali polivalente nu este sustinut de PSD, insa social-democratii propun o suplimentare cu 31 milioane de lei pentru Spitalul de Copii si Spitalul Municipal. La Municipal e necesara, spun cei de la PSD, dotarea cu un computer tomograf si achizitia unei aparaturi pentru depistarea precoce a cancerului de san.

Aceste amendamente au fost depuse deja la sediul Primariei Timisoara si vor fi sustinute in plenul CLT, de catre consilierii PSD.

Social-democratii, fiind grup minoritar, nu se asteapta ca vreuna din propunerile lor sa treaca la vot.

Maine vom sustine aprobarea bugetului cu mentiunea ca vom prezenta aceste amendamente in plenul consiliului. Daca nu vor trece, asta este. Daca vor trece, vom urmari sa fie realizate. Nu putem face mai mult ca grup minoritar„, a conchis Idolu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu sunt fan PSD dar trebuie sa recunosc ca propunrea lor este mai corecta si in avantajul timisorenilor.

  2. Nici eu nu sunt fan psd dar o spun cu mana pe inima ca fanteziile lui robu sunt niste chestii pe care le-a visat el noaptea sub efectul vopselei de par.