PSD Timis, legat de alocarea banilor din fondul de rezerva primariilor din judet: Firmituri la PSD, cozonac la PNL si UDMR

TIMISOARA. PSD Timis si-a exprimat nemultumirea privind alocarea de fonduri catre primariile din judet, decisa in ultima sedinta a Guvernului Romaniei.
Social-democratii spun ca primarii lor au primit ”cateva firimituri”, iar ”cozonacul” a fost primit de primarii PNL si UDMR.

Iata mesajul PSD Timis:

<Nemernicia si „hotia” Guvernului demis Citu, regizate in judetul Timis de catre Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean, si Ovidiu Draganescu, subprefectul cu atributii de prefect.

Din cei peste 29 milioane de lei alocati Timisului din fondul de urgenta al guvernului, in ultimele ore de mandat guvernantii liberali au decis distributia astfel: cateva firimituri localitatilor cu primari PSD si „cozonacul” pentru localitatile cu primari PNL si UDMR. Altfel spus, primariile cu edili social-democrati au primit fix 50 de mii lei, in timp ce primarii din „famiglia” liberala si primarii UDMR din „fantastica” coalitie au primit fiecare cateva sute de mii de lei.

Atragem atentia asupra faptului ca, in aceasta impartire facuta de fatada, nu s-a tinut cont de numarul de locuitori dintr-o localitate sau alta, nici daca e oras sau comuna, nici de marimea sau de nevoile comunitatilor respective. În „marinimia” lor, guvernantii liberali demisi si disperati, au tinut cont strict de culoarea politica, actionand pe principiul nedorit: cine imparte, parte isi face” – Calin Dobra, liderul consilierilor judeteni ai PSD.

Primarii PSD din judetul Timis vor face demersurile necesare pentru a nu accepta aceste sume modice, nejustificat distribuite. Asta pentru ca nu acceptam ca locuitorii judetului Timis si implicit ai comunitatilor pe care vremelnic le administram sa fie nedreptatiti. Spre exemplu, localitatii periurbane Giroc cu primar PSD, la un numar de locuitori de peste 18 mii, i-a fost alocata suma de 50 mii lei, in timp ce comunei Tormac, cu primar PNL, i s-a alocat suma de 610 mii lei, la un numar de locuitori de sub 3 mii. În plus, nu s-au luat in calcul nici proiectele de dezvoltare ale fiecarei localitati in parte sau necesitatile respectivelor comunitati” – Marius Stoian, primarul comunei Birda si presedintele Filialei Judetene Timis a ACoR.

PSD Timis va sesiza institutiile abilitate ale statului si va inainta plangere penala impotriva celor care au instrumentat aceasta nedreptate. Dupa tentativa de cumparare de voturi la motiune in schimbul unor functii in administratie, PNL Timiş continua asaltul asupra celor mai elementare norme de reprezentativitate, comportandu-se ca un veritabil grup mafiot” – Alfred Simonis, deputat şi presedintele PSD Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. aurel spune:

  PSD, aveti cumva lista cu impartirea banilor in judet, atunci cand ati facut voi impartirea ( daca o aveti va rog sa o faceti publica ) ?
  Sau voi ati obligat toti primarii sa traca la PSD indiferent de pe ce lista a fost primar ales, si cu asta ati rezolvat problema ( nu a mai avut nimeni curajul sa se planga ) – Legea Pumnului in Gura !!!!!

  JAVRELOR !

 2. AntiLiberal spune:

  Liberalii nu fac decât să arate că nu sunt cu nimic mai buni ca alții. La ce se pricep cel mai bine e un copy paste a deciziilor occidentale în România, fără a ține cont de specificul țării. Cea mai năstrușnică idee liberală a fost cea cu schimbarea orei ca și ora noastră să fie că cea a Europei Occidentale, era o propunere PNL acum niste ani când se discuta sa nu se mai schimbe ora. Daca e ceva care sa copiem de la occidentali sa incepem cu salariile. Să incepem sa dăm 400 de euro cadou tinerilor care împlinesc 18 ani pentru cărți, teatru și cultură cum face guvernul socialist spaniol.