Protest spontan la spitalul Victor Babes din Timisoara! Angajatii si-au cerut salariul in strada. CJAS a virat banii de luni

Cer plata salariului restant! Nemultumiti, mai multi angajati ai Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes", 70 de medici, asistenti, ingrijitori, au iesit in curtea unitatii medicale in aceasta dimineata. Oamenii spun ca nu si-au primit salariul pe luna trecuta, desi au trecut doua zile de la data in care li se dadea leafa,  si ca au informatii ca nu vor fi platiti nici pe lunile noiembrie si decembrie. Asa ca au amenintat ca nu reiau lucrul pana nu primesc banii. Conducerea spitalului a stat de vorba cu protestatarii si le-a explicat ca salariile lor au intarziat deoarece banii de la Casa de Asigurari s-au terminat, insa i-a asigurat ca isi vor primi lefurile marti sau miercuri. Liderul de sindicat, Monica Demian Pop, spune ca oamenii vor protesta zilnic, pana cand li se va rezolva situatia. Directorul de la Victor Babes, Dorin Vancea, a declarat ca bugetul pe acest an a fost epuizat in septembrie si ca CJAS mai are de achitat 14 miliarde de lei vechi pentru serviciile medicale, ceea ce reprezinta 70 la suta din restante. Vancea a precizat ca nu intentioneaza sa reduca salariile si sporurile, insa nici nu le poate achita. Dupa aproximativ 2 ore, protestul a luat sfarsit, iar angajatii asteapta acum sa-si ia banii promisi de conducerea spitalului. Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" este unul dintre cele patru spitale  care au trecut in subordinea Primariei Timisoara. Cristian Calin Careba, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis, spune ca de vina pentru situatia de la Victor Babes este conducerea unitatii medicale "Luni s-au virat sumele pentru toate spitalele. S-au cerut si extrasele de cont pentru a se vedea exact situatiile si s-au dat si diferentele pentru plata salariilor. Au avut bani. De ce nu s-au platit salariile, asta tine strict de management. Sumele s-au virat deodata catre toate spitalele, iar la restul, iata, nu au fost  probleme", a precizat seful CJAS Timis. Potrivit, Casei Judeteane de Asigurari de Sanatate Timis: 1. CJAS Timis a virat , inca din cursul zilei de ieri,  15 noiembrie, sumele necesare platii salariilor tuturor angajatilor spitalelor din judet, inclusiv Spitalului Victor Babes. 2. Media cheltuielilor  salariale lunare pentru toate spitalele din Timis este de 17.634.000 lei,  CJAS Timis virand in cursul zilei de luni, 8.376.000 lei, reprezentand diferenta necesarului pentru achitarea salariilor angajatilor spitalelor. 3. Spitalul Victor Babes  mai avea in cont, la data de 15 noiembrie, suma de 347.000 lei, la care s-a adaugat suma de 735 000 lei, virata in cursul zilei de luni, necesarul sau pentru salarii fiind de 1.000.000 lei. Consideram astfel, ca  gestionarea  fondurilor este strict responsabilitatea managerilor si facem un apel pe aceasta cale catre toti directorii  de unitati sanitare cu paturi din judet, ca primordiale la plata,  sa fie salariile angajatilor spitalelor. [nggallery id=160]

Cer plata salariului restant! Nemultumiti, mai multi angajati ai Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes”, 70 de medici, asistenti, ingrijitori, au iesit in curtea unitatii medicale in aceasta dimineata.

Oamenii spun ca nu si-au primit salariul pe luna trecuta, desi au trecut doua zile de la data in care li se dadea leafa,  si ca au informatii ca nu vor fi platiti nici pe lunile noiembrie si decembrie. Asa ca au amenintat ca nu reiau lucrul pana nu primesc banii.

Conducerea spitalului a stat de vorba cu protestatarii si le-a explicat ca salariile lor au intarziat deoarece banii de la Casa de Asigurari s-au terminat, insa i-a asigurat ca isi vor primi lefurile marti sau miercuri.

Liderul de sindicat, Monica Demian Pop, spune ca oamenii vor protesta zilnic, pana cand li se va rezolva situatia.

Directorul de la Victor Babes, Dorin Vancea, a declarat ca bugetul pe acest an a fost epuizat in septembrie si ca CJAS mai are de achitat 14 miliarde de lei vechi pentru serviciile medicale, ceea ce reprezinta 70 la suta din restante. Vancea a precizat ca nu intentioneaza sa reduca salariile si sporurile, insa nici nu le poate achita.

Dupa aproximativ 2 ore, protestul a luat sfarsit, iar angajatii asteapta acum sa-si ia banii promisi de conducerea spitalului.

Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” este unul dintre cele patru spitale  care au trecut in subordinea Primariei Timisoara.

Cristian Calin Careba, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis, spune ca de vina pentru situatia de la Victor Babes este conducerea unitatii medicale

„Luni s-au virat sumele pentru toate spitalele. S-au cerut si extrasele de cont pentru a se vedea exact situatiile si s-au dat si diferentele pentru plata salariilor. Au avut bani. De ce nu s-au platit salariile, asta tine strict de management. Sumele s-au virat deodata catre toate spitalele, iar la restul, iata, nu au fost  probleme”, a precizat seful CJAS Timis.

Potrivit, Casei Judeteane de Asigurari de Sanatate Timis:

1. CJAS Timis a virat , inca din cursul zilei de ieri,  15 noiembrie, sumele necesare platii salariilor tuturor angajatilor spitalelor din judet, inclusiv Spitalului Victor Babes.

2. Media cheltuielilor  salariale lunare pentru toate spitalele din Timis este de 17.634.000 lei,  CJAS Timis virand in cursul zilei de luni, 8.376.000 lei, reprezentand diferenta necesarului pentru achitarea salariilor angajatilor spitalelor.

3. Spitalul Victor Babes  mai avea in cont, la data de 15 noiembrie, suma de 347.000 lei, la care s-a adaugat suma de 735 000 lei, virata in cursul zilei de luni, necesarul sau pentru salarii fiind de 1.000.000 lei.

Consideram astfel, ca  gestionarea  fondurilor este strict responsabilitatea managerilor si facem un apel pe aceasta cale catre toti directorii  de unitati sanitare cu paturi din judet, ca primordiale la plata,  sa fie salariile angajatilor spitalelor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...