PROTEST pentru Centura rutiera la Timisoara! Cati oameni au venit in Piata Victoriei sa ceara sosea ocolitoare pentru Capitala Culturala a Europei? VIDEO si FOTO!

TIMISOARA. Timisorenii au raspuns apelului lansat de primarul Nicolae Robu, dar n-au venit in numar foarte mare in Piata Victoriei sa-si arate nemultumirea fata de faptul ca Centura de Sud a Timisoarei, extrem de importanta pentru oras, a fost ignorata de toate guvernele de pana acum. E drept, aceasta a fost cuprinsa in Master Planul revizuit al Ministerului Transporturilor, dar in ceea ce priveste pornirea efectiva a lucrarilor, totul este inca in faza de promisiune.

Chiar vineri, CNADNR a trimis un raspuns edilului Nicolae Robu, oferind o serie de lamuriri legate de acest proiect, insa acesta nu ofera nicio certitudine in privinta finantarii.

CITESTE SI: UPDATE! Ultimul ANUNT despre Centura vine de la CNADNR! Cand incep lucrarile la soseaua ocolitoare, la Timisoara?

miting-esec-5

Sambata dimineata, la ora 11.00, cand era programata inceperea protestului, abia daca erau 100 de timisoreni in Piata Operei, din care majoritatea membri ai PNL Timis, in frunte cu primarul Nicolae Robu.

Din boxele instalate in piata rasuna refrenul unui imn compus special pentru dorinta fierbinte a Timisoarei de Geo Da Silva, Sean Norvis & 4U:

„Timisoara, vrem centura, aer curat
Acest mesaj este pentru voi, dragi guvernanti
Timisorenii vor sa fie ascultati
Timisoara vrea centura”

Organizatorii se asteapta ca numarul protestatarilor sa mai creasca. La aproximativ o jumatate de ora de la inceperea mitingului, se adunasera in jur de 150 de oameni.

UPDATE: In jurul orei 11.45, numarul timisorenilor veniti in Piata Victoriei sa protesteze a mai crescut, la cateva sute. Acestia s-au adunat in fata Operei cu pancarte in maini pe care sta scris „Centura pentru Timisoara„.

protest-centura-4

FOTO: Virgil Simonescu

Primarul Nicolae Robu s-a adresat timisorenilor veniti in Piata Victoriei.

protest-centura-9

Bani in bugetul Romaniei nu sunt prevazuti. Asa cum se prezinta lucrurile acum, nicio sansa de finantare pana in 2018. Vrem demararea imediata a revizuirii Studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic, cu termen de finalizare 31 decembrie 2016, alocarea in cel mai scurt timp, prin rectificare de buget pentru exproprieri, prevederea de fonduri integrale de la bugetul de stat pentru acoperirea posturilor presupuse de acest obiectiv lasand loc pentru finantarea din fonduri europene pentru alte proiecte din tara mai putin stringente. Vrem scoaterea la licitatie, cel tarziu la 1 ianuarie 2017 si demararea lucrarilor in al doilea trimestru al anului 2017 si finalizarea in 2018. Timisoara merita cu atat mai mult acum o suma de 120 milioane de euro de la bugetul de stat pentru un obiectiv care ar fi trebuit facut de cel putin 10 ani. De cand sunt eu primar,  Timisoara a primit derizoria suma de 1,5 milioane euro„, le-a spus edilul celor adunati la mitingul de protest.

UPDATE: Mitingul de protest pentru centura Timisoarei s-a incheiat in jurul orei 12.00, cand cei aproximativ 300 de participanti s-au imprastiat din Piata Victoriei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Folică spune:

  PRIMARUL MŰNCHAUSEN
  MANIPULEAZĂ TIMIŞIORENII
  Timp de 2 ani și 7 luni, cât am fost consilier local, am solicitat USL-ului să se implice pentru construirea șoselei de centură a Timișoarei, dar din partea lor nu a existat nici o reacție. Acum fiind în preajma campaniei parlamentare au mirosit că acest proiect poate fi o electorată aburitoare pentru memoria cetățenilor. Ilie Sârbu este senator PSD, Vasile Blaga este senator PNL,…în Timiș aveți 20 de parlamentari, începând din 2012. De 26 de ani v- ați rotit la putere și pentru Timișoara nu ați făcut nimic. Doar ați împărțit funcții între voi și contracte pentru firmele de partid. ,,Prin faptele lor, reprezentanţii USL, care se află de 3 ani la guvernare, au majoritate în Consiliul Judeţean Timiş şi deţin Presedinţia Consiliului Judetean Timiş,Primăria Timișoarei, sunt deputaţi şi senatori, nu numai că nu a ajutat oraşul cu nimic, ci au adus prejudicii timişorenilor.
  Timişoara este singurul oraş important din România care nu are şosea de centură. Guvernul USL Viorel Ponta aflat la putere de peste 3 ani, nu a aprobat includerea centurii Timişoarei în Master Planul de transport al României. Am cerut cosilierilor USL din CL Timişoara să explice de ce Guvernul USL, preşedintele CJT Titu Bojin (PSD) şi majoritatea USL din CJT pedepsesc Timişoara şi nu doresc să construiască şoseaua de centură. Nu am primit niciun răspuns. Din ’89 Timişoara este pedepsită, în continuu, pentru că s-a ridicat împotriva tovarăşilor din PCR, FSN, PSD.
  Şi anul acesta se anunţă o vară caniculară, iar la nivelul asfaltului vom avea temperaturi de peste 60C. Circulaţia prin oraş a autovehiculelor de mare tonaj va distruge, din nou, şoselele Timişoarei iar refacerea lor va necesita din nou alocarea de bani din bugetul local, provenit din taxele şi impozitele plătite de noi, timişorenii (nu de către USL Timiş)…” 2014 Plenul PMT

 2. max spune:

  Totul clar pana acum insa…cine este viorel ponta dom’le?